Теми статей
Обрати теми

Порядок бронювання працівників оновлено

До постанови КМУ від 27.01.2023 № 76, якою регулюються питання бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час, уряд вніс зміни на своєму засіданні 11 липня 2023 року.

Змінами:

розширено перелік сфер, працівники яких можуть бути заброньовані;

— встановлено відповідні строки розгляду звернень підприємств, установ і організацій щодо визначення їх критично важливими — до 10 робочих днів з моменту отримання.

Окрім цього, зміни передбачають:

— врахування сум ЄСВ у одному з критеріїв для визначення підприємства критично важливим. Зараз такий критерій передбачає сплату підприємством протягом звітного податкового року податків, зборів, платежів (окрім митних платежів) на суму понад 1,5 млн євро;

— визначення підприємств ветеринарної медицини, казенних підприємств пробірного контролю тощо критично важливими у разі їх відповідності двом або більше визначеним критеріям;

застосування єдиного підходу до визначення кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню і працюють в органах місцевого самоврядування та в державних органах.

Нагадаємо, що зараз для визнання критично важливими (що дає право на бронювання співробітників) підприємства мають відповідати трьом або більше критеріям із семи. Серед критеріїв, зокрема —

розмір сплачених податків та зборів, відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ, важливість значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади тощо. При цьому підприємства, установи та організації окремих галузей та сфер (наприклад, підприємства паливно-енергетичного комплексу) мають відповідати двом та більше критеріям.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі