Теми статей
Обрати теми

Початок відпустки та повідомлення працівника

Чи можна вважати ознайомлення працівника з наказом про відпустку, який виданий за два тижні до початку відпустки, повідомленням про початок відпустки?

Роботодавець зобов’язаний письмово повідомити працівника про дату початку відпустки не пізніш як за два тижні до встановленого графіком терміну (ч. 5 ст. 79 КЗпП та ч. 11 ст. 10 Закону України «Про відпустки»).

Наказ про надання відпустки видається на підставі графіка відпусток або заяви працівника. Оформлений наказ (розпорядження) про надання відпустки надається працівникові для ознайомлення.

Якщо конкретна дата початку відпустки визначена графіком відпусток і графік доведено до працівника під підпис, то роботодавець не пізніше ніж за два тижні до встановленого графіком терміну письмово повідомляє працівника про дату початку відпустки. Змін законодавства щодо письмового повідомлення працівника про дату початку відпустки останнім часом не відбувалося.

Важливо!

Повідомлення про початок відпустки не є наказом про відпустку

Форму такого повідомлення законодавством не встановлено, тому його оформлення має довільний характер.

У повідомленні відділом персоналу зазначається дата початку відпустки, а підписує його начальник відділу кадрів. З повідомленням ознайомлюють працівника, якому буде надано відпустку.

Висновки

  • Роботодавець зобов’язаний письмово повідомити працівника про дату початку відпустки. Водночас потрібно пам’ятати, що таке повідомлення є окремим документом (не наказом про відпустку), який надається працівнику не пізніш як за два тижні до встановленого графіком терміну відпустки.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі