Теми статей
Обрати теми

Невідпрацьована відпустка працівника-інваліда

На підприємство у травні цього року прийняли на роботу працівника-інваліда. У серпні він виказав бажання піти у щорічну оплачувану відпустку. Чи має право працівник-інвалід піти у щорічну відпустку, не відпрацювавши перші шість місяців?

Так, працівник-інвалід має таке право! На відміну від звичайних працівників, працівники-інваліди, які нещодавно влаштувалися на роботу та ще не відпрацювали перших шести місяців на цьому підприємстві, можуть скористатися своїм правом піти в щорічну оплачувану відпустку повної тривалості ще до настання шестимісячного терміну їхньої безперервної роботи в цій установі. Більше того, працівники-інваліди, які вже тривалий час працюють на підприємстві, за своїм бажанням мають право піти у щорічну відпустку в зручний для них час (ст. 10 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 № 504/96-ВР, даліЗакон № 504).

Відповідно до ст. 6 Закону № 504 тривалість щорічної основної відпустки для працівників-інвалідів становить:

— для інвалідів I і II груп — 30 календарних днів;

— для інвалідів III групи — 26 календарних днів.

Відпустка без збереження заробітної плати тривалістю до 30 календарних днів щорічно надається інвалідам III групи, тривалістю до 60 календарних днів щорічно — інвалідам I та II груп (пп. 6 та 7 ч. 1 ст. 25 Закону № 504).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі