Теми статей
Обрати теми

Відпустка за свій рахунок: відмовити неможливо

Чи може роботодавець відмовити працівнику в наданні відпустки без збереження зарплати?

Відповідь на це запитання залежить від (1) виду відпустки без збереження зарплати та (2) місця роботи працівника. Пояснимо.

Види відпусток за свій рахунок. Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки) поділяє відпустки без збереження зарплати на два види.

1 вид: відпустки без збереження зарплати, що надаються за згодою (домовленістю) сторін на підставі ст. 26 Закону про відпустки. Щоб отримати таку відпустку, самого тільки бажання працівника і наявності в нього певних причин недостатньо. Має бути ще й згода роботодавця. Якщо роботодавця не влаштовує перспектива надання працівнику договірної відпустки, то він може й відмовити.

2 вид: відпустки без збереження зарплати, що надають в обов’язковому порядку певним категоріям працівників або при настанні певних подій, установлених ст. 25 Закону про відпустки. Перелік цих категорій працівників (подій) див. у таблиці нижче. Відмовити в наданні такої відпустки роботодавець не має права.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі