Теми статей
Обрати теми

Цей величезний та цікавий світ: що дивує?

Ковшова О., економіст-аналітик ВБ «Фактор»
Продовжуємо знайомитись із дивовижними та феєричними витворами сучасності. Чим здивує цього разу загадковий архітектурний світ? Затамували подих? Починаємо!

Дивовижна лава

Невеликому англійському містечку Літлхемптону є чим пишатись. Це не тільки один з найпопулярніших морських курортів, але й місто, в якому є найдивовижніша лава. Її цікаві барви та хвилясті лінії дарують гарний настрій та позитивні емоції. Цей унікальний подарунок місту зробили працівники креативної студії дизайну «Studio Weave» та місцевий бізнесмен. Родзинкою цієї краси стала можливість об’єднання пляжної зони та зони відпочинку. Тепер це диво архітектури радує не тільки дорослих та літніх людей, але й дітей.

Сад космічних роздумів

Сад космічних роздумів існує! Він визнаний одним з найоригінальніших на планеті. Знаходиться це «зелене полотно» у шотландському місті Дамфріс. Його батьками стала сімейна пара архітекторів-дизайнерів Чарльз Дженкс та Меггі Чесвик. Датою народження саду вважають кінець XX століття. Він розкриває та передає історію розвитку Всесвіту й людства. Саме тут можна знайти лаву безглуздя, побачити «чорну діру» та здійснити прогулянку по різних чудернацьких галактиках (холмах).

Акведук Понткісіллте

Чудо-створіння англійської інженерії Акведук Понткісіллте знаходиться недалеко від Уельсу на славетній річці Ді. Він являє собою прекрасний міст із величезними колонами висотою 38 метрів, а довжиною — понад 300.

Через такий міст можна здійснити подорож на пасажирському судні, що й роблять жителі навколишніх сіл. Його край жолоба такий самий, як і висота борту маленького човна. Саме тому виникає враження, ніби човен пливе у повітрі. Ця величезна споруда вперше була відкрита у 1805 році. Серед туристів вона здобула величезну популярність. Мальовнича панорама, що відкривається, вабить та зачаровує кожного, хто підіймається на Акведук.

Іглу Квівіка

У Данії існує цікава іглу Квівіка. Це житло має трав’янистий дах, який виділяє його серед сотні подібних домівок. Традиційно побудоване іглу має оригінальні стіни, які пофарбовані у чорний колір. Усі внутрішні приміщення опалюються, тому в них тепло та затишно. Туристи та місцеві жителі порівнюють цю споруду із марсіанською хатиною. Вона дійсно має чудернацький та неземний зовнішній вигляд порівняно із звичними іглу.

Міленіум Брідж

На честь початку нового тисячоліття над англійською річкою Темза побудували новий ультрасучасний міст — Міленіум Брідж. Його особливістю є те, що він цілком пішохідний. Ви не побачити ані автомобілів, ані велосипедів — тільки краса річки та зелено-блакитний простір навколишньої природи!

До речі, туристи та місцеві жителі теж порівнюють цей міст із марсіанською хатиною. Все завдяки хвилястим та незвичайним лініям східців. Лондонці вважають, що ходити по ньому страшно. Тому часто говорять, що міст побудовано для тих людей, які шукають гострих відчуттів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі