Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про відмову працівника від службового відрядження

Ковшова О., економіст-аналітик ВБ «Фактор»
Підкажіть, будь ласка, в яких випадках працівник може відмовитись від поїздки у службове відрядження? Які законодавчі підстави для цього існують?

Спочатку наголосимо: працівник не може відмовитись від службового відрядження, адже для нього це є службовим дорученням за наказом (розпорядженням) керівника поза місцем його постійної роботи. Тобто службове відрядження — це форма виконання працівником своїх трудових обов’язків, а не їх окремий вид, який треба прописувати у трудовому договорі.

Такий висновок випливає із визначення терміна «службове відрядження», який прописано у наказі Мінфіну від 13.03.98 р. № 59 «Про затвердження Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон».

Винятком є лише особи, які зазначені у:

— ст. 176 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) (заборона залучати до відрядження вагітних жінок та жінок, що мають дітей до 3 років);

— ст. 177 КЗпП (жінки, що мають дітей віком від 3 до 14 років або дітей-інвалідів, не можуть направлятись у відрядження без їх згоди).

Інших умов чинне законодавство не містить.

Натомість, якщо службове доручення, для виконання якого працівника направляють у відрядження, дійсно не входить в коло його трудових обов’язків, він може відмовитись від такого відрядження, посилаючись на ст. 31 КЗпП.

Нагадуємо цю норму: власник або уповноважений ним орган не має права вимагати від працівника виконання роботи, не обумовленої трудовим договором.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі