Теми статей
Обрати теми

Завітайте на фестиваль «Схід-Рок» до Тростянця

Чи багато ви, шановні читачі, знаєте про цікаві заходи, що проводяться в українських містах та селах під патронатом місцевих рад чи за ініціативи громадських організацій, активних громадян та їх об’єднань? Гадаємо, як і ми — не дуже… Адже кожен із вас живе своїм життям, життям своєї громади і іноді гадки не має, що відбувається у сусідів. А даремно, адже іноді не потрібно їхати у далекі «закордони», аби прийняти участь у костюмованому лицарському двобої, сплавитися на байдарці по річці, помилуватися природою, поспівати пісень. Цією публікацією ми хочемо запросити вас розміщувати на сторінках нашої газети інформацію про заходи, які планується проводити у ваших громадах, аби жителі інших громад могли відвідати їх. Сподіваємося, ви підтримаєте нашу ідею і вже у наступному номері колеги з усієї України дізнаються про заплановані вами заходи і завітають у гості. Для прикладу запросимо вас на рок-фестиваль у Сумську область!

Місто Тростянець, що на Сумщині, вже не перший рік впевнено підтверджує статус рок-столиці. Фестиваль «Схід-Рок» відбудеться вже вчетверте. Організатором фестивалю є Тростянецька міська рада. Особливістю заходу, безперечно, є місце його проведення — він проходить на території архітектурного пам’ятника XVIII століття — фортеці «Круглий двір», яка довгий час слугувала театральними підмостками та концертним майданчиком.

Довідка

Час перебування Тростянця у власності сім’ї князя Василя Голіцина припав на період активного садибного будівництва на Харківщині, до якої у ті часи належав і Тростянець. У цей час такі великі поміщики, як Завадський, Рєпнін, Голіцин та інші створюють у своїх маєтках цілі ансамблі з палацевих і культових споруд. Голіцини забудовують садибу, яку прикрашав «княжий палац» (поміщицький будинок), до якого примикали парк, оранжереї та кам’яна церква (нині діюча Благовіщенська церква). У дивовижному Круглому дворі, збудованому у 1749 році синами Тимофія Надаржинського, Голіцин облаштував цирк та стайні.

Круглий двір являє найбільший інтерес із садибних комплексів того періоду. У журналі «Столица и Усадьба» за 1916 р. опублікована стаття Г. Лукомського «Тростянець», в основу якої лягли враження автора від відвідин цього маєтку: «…Дуже цікавий цирк князів Голіциних, так званий «Круглий двір», майже цілком збережений. Ця овальна велика будівля являє собою ніби маленьку фортецю з чотирма вежами на кутах та воротами посередині. У цих вежах жили циркові артисти, а також «танцюристки» кріпацького балету, що був у князя. Уздовж стін були розташовані стайні і місця для глядачів. Бар’єри лож не збереглися, але кімнати, що слугували артистам, залишилися майже в тому ж вигляді — тепер у них живе обслуга маєтку. В дворі містилася циркова арена просто неба — свого роду грецький або римський колізей…».

https://uk.wikipedia.org/wiki/Тростянець

Фестиваль у Тростянці буде проходити 27 та 28 серпня. Цьогоріч у ньому візьмуть участь закордонні гурти Our Last Night (США), uberyou (Швейцарія) та українські The Hardkiss, Скрябін, Роллік’с, Cherry-merry та інші. Детальну інформацію про захід можна отримати на сайті фестивалю http://cxidpok.com/line_up/

На ці дні у місцевому дендропарку «Нескучне» облаштують безкоштовне наметове містечко.

Друзі! При плануванні подання повідомлення просимо враховувати, що газета виходить раз на місяць, а тому, якщо ви хочете, щоб інформація з’явилася у черговому номері, ми маємо отримати необхідні відомості до 25-го числа місяця, що передує місяцю події. А також зауважте, що видання читачі одержують у середині місяця. Розміщення повідомлень про цікаві події має на меті привернути увагу читачів до туристичного та рекреаційного потенціалу України, тому — безкоштовне. Вибір повідомлень для розміщення здійснюватиметься на розсуд колективу редакції.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі