Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про штатний розпис опорної школи ОТГ

Ковшова О., економіст-аналітик ВБ «Фактор»
На сторінках газети висвітлювалось питання створення опорної школи в об’єднаній територіальній громаді. На які документи треба спиратись, щоб визначити штатний розпис такої школи? У чинному законодавстві не можемо знайти нормативно-правовий акт, яким треба керуватись при вирішенні цього питання.

Типові штатні нормативи загальноосвітніх навчальних закладів (далі — Типові штатні нормативи ЗНЗ) затверджені наказом Міністерства освіти і науки України від 06.12.10 р. № 1205. До 08.11.16 р. цей документ не розповсюджувався на опорні загальноосвітні навчальні заклади та їх філії.

Із зазначеної дати Типові штатні нормативи ЗНЗ поширюються й на опорні школи та їх філії згідно із наказом Міністерства освіти і науки України від 19.09.16 р. № 1120 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 06 грудня 2010 року № 1205».

Зазначений документ набрав чинності з дня опублікування («Офіційний вісник України», 08.11.16 р., ст. 2821), тобто з 08.11.16 р.

Зауважимо: оновлені Типові штатні нормативи ЗНЗ визначають, що опорний загальноосвітній заклад з його філіями належить до загальноосвітнього навчального закладу з єдиним штатним розписом. При формуванні його штатного розпису має враховуватись кількість учнів (класів тощо) його філій.

До штатного розпису опорної школи включають такі посади:

— директор школи;

— завідувач філії опорної школи (вводиться за наявності у філії 20 і більше учнів і за наявності менше 20 учнів виконання обов’язків завідувача філії покладається на одного з учителів);

— заступник завідувача філії з навчально-виховної (навчальної, виховної) роботи в опорній школі;

— завідувач господарства;

— бібліотекар (додатково вводиться в опорній школі (для обслуговування філій) за наявності у неї не менше чотирьох філій з кількістю 20 і більше учнів у кожній філії);

— машиніст (кочегар) котельні;

— сестра медична (додатково вводиться у філіях опорних шкіл за наявності 20 і більше учнів у філії);

— прибиральник службових приміщень.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі