Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про подання декларації з податку на нерухомість

Ковшова О., економіст-аналітик ВБ «Фактор»
Наша рада своїм рішенням встановила нульові ставки з податку на деякі об’єкти нерухомості. Чи повинні юридичні особи подавати у такому разі декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для таких об’єктів?

Так, повинні. Адже за об’єкти житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб, по яких за рішенням сільської, селищної або міської ради встановлені нульові ставки, декларація з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі — Декларація), подається на загальних підставах. Такий висновок випливає із вимог ст. 266 Податкового кодексу України (далі — ПК).

Відповідно до зазначеної статті платники податку — юридичні особи зобов’язані самостійно обчислювати суму податку станом на 1 січня звітного року та до 20 лютого цього ж року подати контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування Декларацію за відповідною формою.

Нагадаємо: форма Декларації затверджена наказом Міністерства фінансів України від 10.04.15 р. № 408 (звітність подається починаючи з 01.01.16 р.). Зазначена форма й передбачає відображення ставки податку у графі 4 Декларації.

Крім того, жодних уточнень у ПК щодо звільнення від обов’язку подавати Декларацію у тих, хто має нульову ставку за податком на нерухомість, немає.

Таким чином, за об’єкти житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб, по яких за рішенням сільської, селищної або міської ради встановлені нульові ставки, Декларацію також потрібно заповнювати та подавати в обов’язковому порядку.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі