Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про визначення категорій посад в ОМС

Федченко Л., головний редактор
Плануємо прийняти на службу реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та адміністратора центру надання адміністративних послуг. До яких категорій посад в органах місцевого самоврядування можна віднести ці посади, адже у ст. 14 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» такі посади зовсім не передбачені?

В органах місцевого самоврядування відповідно до ст. 14 Закону України від 02.06.01 р. № 2493-III «Про службу в органах місцевого самоврядування» (далі — Закон № 2493) встановлено сім категорій посад.

Дійсно, наразі вказана стаття Закону № 2493 не містить таких посад, як реєстратор юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та адміністратор центру надання адміністративних послуг. Проте, у зв’язку із розширенням кола повноважень органів місцевого самоврядування в їх структурах вже з’являються такі посади.

Згідно зі ст. 14 Закону № 2493 віднесення інших посад органів місцевого самоврядування, не зазначених у цій статті, до відповідної категорії посад в органах місцевого самоврядування здійснюється КМУ за поданням керівників відповідних органів місцевого самоврядування.

Так, відповідно до розпорядження КМУ від 22.09.04 р. № 673-р «Про віднесення посади держав­ного реєстратора до відповідної категорії посад держав­них службовців та посад в органах місцевого самоврядування» посаду державного реєстратора місь­кої ради міста обласного значення віднесено до п’ятої категорії посад в органах місцевого самоврядування.

Розпорядженням КМУ від 24.04.13 р. № 265-р «Про віднесення посади державного адміністратора і посади адміністратора до відповідної категорії посад державних службовців і посад в органах місцевого самоврядування» посаду державного адміністратора міської ради міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення (її виконавчих органів) і адміністратора міської ради міст обласного та/або респуб­ліканського Автономної Республіки Крим значення (її виконавчих органів), а також міської, селищної ради (її виконавчих органів) населених пунктів, які є адміністративними центрами районів, віднесено до п’ятої категорії посад в органах місцевого самоврядування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі