Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання

О. Ковшова, економіст-аналітик ВБ «Фактор»
Бухгалтер нашої ради зіткнулась із проблемою заповнення нового Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації. Чи є офіційні роз’яснення з приводу його заповнення, адже форма суттєво відрізняється від попередньої? (Івано-Франківська обл.)

Зауважимо: нова форма Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації (далі — Звіт) затверджена наказом Мінфіну від 17.06.16 р. № 553.

Нагадаємо: документ набрав чинності 02.09.16 р. Поряд із цим втратила чинність «стара» форма Звіту, яка затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 27.01.14 р. № 85.

Новий Звіт у порівнянні із «старим» варіантом суттєво скорочений за рахунок згрупування всіх видів отриманих доходів неприбуткової організації без виділення їх за окремими ознаками неприбутковості, як було раніше.

Тож у новій формі Звіту необхідно:

— заповнювати лише ті показники, які відображають особливості діяльності неприбуткової організації відповідно до чинного законодавства;

— відображати податкове зобов’язання з податку на прибуток у разі нецільового використання отриманих коштів та/або розподілу доходів (прибутків) організації серед засновників (учасників), її членів, працівників, членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб.

Зауважимо: заповнення нових рядків, що з’явились у Звіті, треба проводити з урахуванням роз’яснень, які надавали фіскали у своєму листі від 17.10.16 р. № 33649/7/99-99-15-02-01-17 «Про затвердження форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації».

Наприклад, заповнювати поле для відображення місячного податкового (звітного) періоду треба виключно у разі недотримання вимог п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України (пункт стосується умов неприбутковості).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі