Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання

О. Ковшова, економіст-аналітик ВБ «Фактор»
Чи можна проводити проведення відновлення касових видатків загального фонду за рахунок спеціального? (Львівська обл.)

Ні, так робити не можна.

У своєму листі Державна казначейська служба України від 29.07.16 р. № 14-08/912-13135 «Щодо власних надходжень бюджетних установ» вже надавала роз’яснення з цього питання в розрізі надходжень, отриманих як плата за послуги.

Висновок єдиний: бюджетним законодавством не передбачено відновлення касових видатків загального фонду за рахунок спеціального фонду. Адже за рахунок власних надходжень бюджетних установ покриваються витрати, пов’язані з організацією та наданням послуг бюджетними установами згідно з їх основною діяльністю.

Зауважимо: власні надходження бюджетних установ отримуються додатково до коштів загального фонду бюджету і включаються до спеціального фонду бюджету.

Усі видатки спеціального фонду кошторису за рахунок власних надходжень планують у такій послідовності: за встановленими напрямами використання, на погашення заборгованості установи з бюджетних зобов’язань за спеціальним та загальним фондом кошторису та на проведення заходів, пов’язаних з виконанням основних функцій, які не забезпечені (або частково забезпечені) видатками загального фонду.

Підставою зазначеного слугує п. 23 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ. Документ затверджено постановою КМУ від 28.02.02 р. № 228.

Тож розпорядники бюджетних коштів мають брати бюджетні зобов’язання та здійснювати платежі тільки в межах бюджетних асигнувань, встановлених кошторисами. Одночасно враховується необхідність виконання бюджетних зобов’язань минулих років, довгострокових зобов’язань за енергосервісом, узятих на облік органами Державної казначейської служби України.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі