Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання

О. Ковшова, економіст-аналітик ВБ «Фактор»
Нещодавно на сторінках газети йшлося про нарахування та виплату компенсації за невикористану відпустку звільненому працівнику. Як сільській раді виплатити компенсацію вже звільненому працівнику, якщо при звільненні таку компенсацію йому дійсно не виплачували? (Волинська обл.)

Дійсно, у травневому номері газети за поточний рік на с. 24 розглядалось питання щодо звільнення працівника без виплати йому компенсації за відпустку (стаття «Звільнення без виплати компенсації за відпустку: які наслідки?»).

Ми вже зазначали, що невиплата такої компенсації при звільненні є порушенням ст. 24 Закону України від 15.11.96 р. № 504/96-ВР «Про відпустки» та ст. 47 і 116 Кодексу законів про працю України. Але повторюватись про відповідальність роботодавця за такі дії не будемо. Одразу перейдемо до відповіді на поставлене запитання.

Для того, щоб бюджетна установа змогла виплатити компенсацію за невикористану відпустку вже звільненому працівнику (тобто його вже немає у штаті бюджетної установи), вона повинна додержуватись наступного алгоритму дій.

По-перше. На підставі заяви самого звільненого працівника треба видати наказ (розпорядження) про нарахування та виплату компенсації за невикористану відпустку.

Зауважимо: таке нарахування має здійснюватись за рахунок кошторису поточного року того місяця, в якому бюджетна установа видає такий наказ (розпорядження).

Відповідно бухгалтер бюджетної установи має зробити наступні проведення:

— за дебетом субрахунку 801, 802 («Видатки з державного (місцевого) бюджету на утримання установи та інші заходи») та кредитом субрахунку 661 «Розрахунки із заробітної плати» на суму компенсації;

— за дебетом субрахунку 661 «Розрахунки із заробітної плати» та кредитом субрахунку 641 «Розрахунки за податками і зборами в бюджет» на суму утриманого податку з доходів фізичних осіб за ставкою поточного року без урахування податкової соціальної пільги.

По-друге. Невиплачені кошти вже звільненому працівнику бюджетної установи треба виплачувати шляхом, який визначив у своїй заяві звільнений працівник (тобто безготівковий чи готівковий розрахунок).

І наостанок наголосимо, що фінансові зобов’язання бюджетної установи в такому випадку треба реєструвати у відповідному територіальному органі Державної казначейської служби України в порядку загальної реєстрації виплачуваної заробітної плати працівникам установи поточного року. Тобто відповідно до Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Мінфіну від 02.03.12 р. № 309.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі