Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання

О. Ковшова, економіст-аналітик ВБ «Фактор»
Для упорядкування роботи сільської ради об’єднаної громади були створені відповідні відділи, зокрема, соціально-гуманітарний відділ. До складу соціально-гуманітарного відділу входять спеціалісти з гуманітарних питань (соціальні працівники), методисти з питань освіти та начальник соціально-гуманітарного відділу. Виникла проблема з оплатою праці методиста з питань освіти, адже у нас окремо не створений відділ освіти, є лише соціально-гуманітарний відділ. Підкажіть, якими нормативними документами можна керуватись при оплаті праці методиста такого відділу. За яким кодом проводити видатки на виплату йому заробітної плати? (Київська обл.)

Запитання дуже актуальне. Щоб на нього відповісти, треба звернутись по допомогу до Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників.

Нагадуємо: документ затверджений постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963 «Про затвердження переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників» (далі — постанова № 963).

Відповідно до вимог постанови № 963 посада методиста належить до педагогічних працівників.

Оплата праці працівників освіти, у тому числі педагогічних, провадиться відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти. Цей документ затверджено наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102.

Тепер щодо використання коду, за яким треба проводити видатки на виплату заробітної плати методисту. Видатки на утримання різних підрозділів мають плануватись за відповідними КТВК, які містить наказ Мінфіну від 14.01.11 р. № 11 «Про бюджетну класифікацію».

Тобто, проводити видатки на виплату заробітної плати методисту необхідно за КТВК 070802 «Методична робота, інші заходи у сфері народної освіти».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі