Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про затвердження форм типових рішень про встановлення ставок та пільг зі сплати податків

Ковшова О., економіст-аналітик ВБ «Фактор»
Чи є вже затверджені форми типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для місцевих рад?

Так, своєю постановою від 24.05.17 р. № 483 (далі — постанова № 483) КМУ затвердив не лише форму типового рішення (далі — форма типового рішення) про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку, але й форму типового рішення про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Постанова № 483 набирає чинності через десять днів з дня її опублікування, про що визначено самим документом. Тобто, документ діє з 25.07.17 р. («Урядовий кур’єр», 14.07.17 р., № 129).

У наступному номері газети ми обов’язково опублікуємо затверджені форми типових рішень, щоб вони завжди були у вас під рукою. А поки що звернемо увагу на такий момент.

Форми типових рішень були затверджені невипадково, а саме на виконання норм Податкового кодексу України (далі — ПК). Відповідні норми можна знайти у п.п. 266.4.2 п. 266.4 ст. 266 та п. 284.1 ст. 284 ПК.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі