Теми статей
Обрати теми

Вектор розвитку громади: від А до Я

19 липня 2017 року на базі Старосалтівської об’єднаної територіальної громади (Харківська область) відбувся круглий стіл на тему: «Вектор розвитку громади: від А до Я», який був організований ГО «Харківський університетський консорціум» — регіональним партнером програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) в Харківській області, що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

У його роботі взяли активну участь керівництво та співробітники ХарРІ НАДУ (далі — Інститут), голови та заступники голів об’єднаних територіальних громад, депутати місцевих рад, посадові особи органів місцевого самоврядування, громадськість.

На початку зустрічі з вітальним словом до присутніх звернулись директор Інституту, президент ГО «Харківський університетський консорціум», д. соц. н., проф. Людмила Олександрівна Бєлова та голова Старосалтівської об’єднаної територіальної громади Едуард Павлович Коновалов. Також під час роботи круглого столу до учасників приєднався та побажав натхненної праці перший віце-президент — виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, депутат Харківської обласної ради Микола Ілліч Тітов.

Модератором під час роботи круглого столу виступив координатор проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні» програми DOBRE, к. держ. упр., доц. Ю. Л. Орел.

Доповідачами по основним проблемам, що було винесено до обговорення на круглому столі, стали провідні фахівці у сфері публічного управління та місцевого самоврядування, зокрема, в питаннях щодо формування місцевих бюджетів, пошуку нових джерел їх наповнення, адміністрування податків, реформування земельних відносин, зокрема:

— Тетяна Станкус — заступник головного редактора газети для керівників, бухгалтерів та економістів бюджетної сфери «Бюджетна бухгалтерія», яка зробила доклад на тему: «Механізми формування місцевих бюджетів ОТГ: джерела надходження, планування, затвердження, виконання»;

— Валерій Даугуль — експерт у галузі земельних відносин, радник президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, який зробив доклад на тему: «Проблеми та перспективи вирішення земельних питань в ОТГ»;

— Анастасія Сербіна — аналітик ТОВ «Видавничий будинок «Фактор», адвокат, яка зробила доклад на тему: «Порядок створення комунальних підприємств в ОТГ (на прикладі КП «Старосалтівський комунальний ринок»)»;

— Яна Брусенцова — директор Департаменту видань для публічно-правової сфери ТОВ «Видавничий будинок «Фактор», юрист, яка зробила доклад на тему: «Адміністративна відповідальність: повноваження органів місцевого самоврядування».

img 1

За результатами круглого столу було прийнято резолюцію, яка узагальнила найбільш актуальні проблеми, з якими стикаються об’єднані територіальні громади до, в процесі, та після свого утворення, з метою подальшого її обговорення у експертному середовищі з метою пошуку механізмів їх розв’язання. Учасники заходу дійшли одностайного висновку, що проведення таких заходів, які сприяють узагальненню теоретичних знань та практичних навичок, повинне мати регулярний характер і сприяти прискоренню здійснення процесів децентралізації владних повноважень у нашій державі.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі