Теми статей
Обрати теми

Затверджуємо ставки та пільги за Типовим рішенням

Ковшова О., економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»
Постановою КМУ від 24.05.17 р. № 4831 затверджені форми типових рішень про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У минулому номері ми обіцяли надати ці форми, аби вони завжди були у вас під рукою. Виконуємо обіцянку.

1 Опублікована у газеті «Урядовий кур’єр» від 14.07.17 р. № 129.

Корисно знати

Більш детально про затверджені форми ми вже поговорили на с. 18. Треба зауважити, що Головне управління Державної фіскальної служби2 у Дніпропетровській області на офіційному сайті ДФС (dp.sfs.gov.ua) наголосило, що відповідно до:

2 Далі за текстом — ДФС.

— абз. 4 п.п. 266.4.2 п. 266.4 ст. 266 Податкового кодексу України3 стосовно податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, органи місцевого самоврядування4 до 25 грудня року, що передує звітному, подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості рішення щодо ставок та наданих пільг юридичним та/або фізичним особам зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за формою, затвердженою КМУ;

3 Далі за текстом — ПК.

4 Далі за текстом — ОМС.

— абз. 2 та 3 п. 284.1 ст. 284 ПК стосовно земельного податку — ОМС до 25 грудня року, що передує звітному, подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки рішення щодо ставок земельного податку та наданих пільг зі сплати земельного податку юридичним та/або фізичним особам за формою, затвердженою КМУ.

Фіскали зауважили, що нові зміни щодо зазначеної інформації надають до 1 числа першого місяця кварталу, що настає за звітним кварталом, у якому відбулись зазначені зміни.

img 1 img 2 img 3 img 4 img 5 img 6 img 7 img 8 img 9 img 10 img 11 img 12 img 13 img 14 img 15 img 16
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі