Теми статей
Обрати теми

Про умови надання відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку

Лист Державної служби України з питань праці від 11.12.2017 № 5605/4/4.7-ЗВ-17

Департамент з питань праці Державної служби України з питань праці (далі — Держпраці) на <...> звернення <...> повідомляє.

<...>

У своєму зверненні Ви просите роз’яснити про умови надання відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку та про документи, які необхідно подати для оформлення такої відпустки <...>.

Пунктом 3 частини першої статті 25 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР встановлено, що відпустка без збереження заробітної плати надається в обов’язковому порядку матері або іншим особам, зазначеним у частині третій статті 18 та частині першій статті 19 цього Закону, в разі якщо дитина потребує домашнього догляду, — тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку, а в разі якщо дитина хвора на цукровий діабет I типу (інсулінозалежний) — не більш як до досягнення дитиною шістнадцятирічного віку, а якщо дитині встановлено категорію «дитина-інвалід підгрупи А» — до досягнення дитиною вісімнадцятирічного віку.

Для отримання відпустки по догляду за дитиною до досягнення шестирічного віку необхідно подати такі документи:

— заяву на ім’я роботодавця чи уповноваженої особи;

— довідку за формою № 080-1/о;

— свідоцтво про народження дитини.

Довідка за формою № 080-1/о видається на строк від 6 місяців — з огляду на характер, перебіг захворювання дитини, відповідно, після закінчення строку, на який видана довідка, особа, яка бажає і надалі перебувати у відпустці для догляду за дитиною, повинна отримати нову довідку на новий строк.

Вказана довідка може бути видана дитячими поліклініками, центрами первинної медико-санітарної допомоги, будинками дитини, закладами охорони здоров’я, що надають амбулаторно-поліклінічну допомогу, у складі яких є дитячі відділення, де обліковується дитина.

З урахуванням вищезазначеного, відпустка для догляду за дитиною до досягнення дитиною шестирічного віку надається за заявою матері в обов’язковому порядку при умові подання необхідних документів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі