Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про інформацію щодо об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, землевласників та землекористувачів

Ковшова Олена, заступник головного редактора видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», аналітик
Нашу раду цікавить таке запитання: в які строки та згідно з якими нормативно-правовими актами відповідно до чинного законодавства Державна фіскальна служба України отримує інформацію про об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, землевласників та землекористувачів?

21.11.2018 набрав чинності спільний наказ Мін’юсту і Мінфіну від 02.11.2018 № 3424/5/874 «Щодо деяких питань подання інформації, необхідної для забезпечення ведення обліку платників податків, а також обчислення та справляння податків і зборів» (далі – наказ), який опубліковано у бюлетені «Офіційний вісник України» від 20.11.2018 № 89. Наказом затверджено Регламент подання інформації, необхідної для забезпечення ведення обліку платників податків, а також обчислення та справляння податків і зборів (далі – Регламент). Регламент визначає порядок та процедуру подання Мін’юстом Державній фіскальній службі України (далі — ДФС) інформації про: 1) об’єкти житлової та/або нежитлової нерухомості, у тому числі їх частки, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, у тому числі нерезидентів; 2) землевласників або землекористувачів; 3) об’єкти незавершеного будівництва та зміну даних, які включаються до облікової картки фізичної особи – платника податків. Інформаційні файли про: 1) об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, у тому числі їх частки, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, у тому числі нерезидентів, формуються і надаються щокварталу протягом 15 робочих днів після закінчення податкового (звітного) кварталу та містять відомості про нерухоме майно, внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі — Реєстр) протягом звітного кварталу; 2) державну реєстрацію прав на земельні ділянки (права власності (постійного користування або оренди) на які зареєстровано після 0.01.2013), об’єкти незавершеного будівництва формуються за даними Реєстру та надаються перший раз — у повному обсязі, надалі — щомісяця до 10 числа місяця, наступного за звітним.

Також відповідно до Регламенту, ДФС не пізніше 3 робочих днів з дня отримання інформаційного файла про об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, у тому числі їх частки, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, у тому числі нерезидентів, формує файл-повідомлення про результат його обробки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі