Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про виклик учасників до суду

Мороз О., юрист-аналітик Видавничого будинку «Фактор»
До редакції надійшло цікаве запитання від читача щодо виклику учасників до суду, яке, вважаємо, буде цікаве багатьом. Читач запитує, яким саме чином здійснюється повідомлення про виклик до суду та де про це можна дізнатись?

Перш ніж надати відповідь на запитання, відразу зазначимо, що нещодавно Державна судова адміністрація України (далі — ДСА України) оприлюднила лист від 24.01.18 р. № 10-2141/18 «Про розміщення оголошень про виклик на офіційному веб-порталі судової влади України» (далі — Лист № 10). З огляду на це, при відповіді на запитання ми будемо спиратись на положення Листа № 10.

Відповідно до ст. 122 Господарського процесуального кодексу України, ст. 128 Цивільного процесуального кодексу України, ст. 130 Кодексу адміністративного судочинства України:

— відповідач;

— третя особа;

— свідок,

зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи яких невідоме, або заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису — викликаються до суду через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за 10 днів до розгляду справи судом. У разі розгляду справи про видачу обмежувального припису — не пізніше 24 годин до дати відповідного судового засідання. При цьому з опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Порядок публікації оголошень на веб-порталі судової влади України визначається Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему (далі — ЄСІТС).

Слід мати на увазі, що ДСА України повинна до 31.12.18 р. забезпечити створення та належне функціонування ЄСІТС. Крім цього, ЄСІТС починає функціонувати через 90 днів з дня опублікування ДСА України у газеті «Голос України» та на веб-порталі судової влади про створення та забезпечення функціонування ЄСІТС.

Таким чином, до початку функціонування ЄСІТС інформація про виклик у справі відповідача, третьої особи, свідка, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, розміщується безпосередньо судом на його офіційній сторінці веб-порталу судової влади України.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі