Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про нові державні будівельні норми

Ковшова Олена, заступник головного редактора видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», аналітик
З якої дати мають вступити в дію нові державні будівельні норми: ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти» та ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів»?

За інформацією КМУ та Мінрегіонбуду, розміщеною на офіційних сайтах зазначених органів, в Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 5 за 2018 рік опубліковані нові державні будівельні норми:

— ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій»;

— ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти»;

— ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів».

Як повідомляють прес-служби зазначених органів, нові державні будівельні норми офіційно вступлять в силу з 01.09.2018.

У ДБН, що опубліковані, запроваджується багато нововведень. Зокрема, новий містобудівний ДБН вводить нові лінії обмеження — висотності («блакитні лінії»), забудови в зелених зонах («зелені лінії»), обмеження забудови щодо безпеки евакуації («жовті лінії»), обмеження щільності та поверховості тощо.

У ДБН щодо вулиць та доріг, серед іншого, обмежуються паркування на тротуарах та дорогах, встановлюються норми щодо безпекового облаштування доріг («острівці безпеки», захисні огородження на зупинках громадського транспорту та інші).

Щодо ДБН, які стосуються будівель та споруд, а також закладів освіти, то, наприклад, для шкільних будівель він передбачає обов’язкове облаштування інклюзивного простору, впровадження енергоефективних заходів, збільшення площі навчальних класів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі