Теми статей
Обрати теми

Роз’яснення щодо застосування регуляторними органами вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» стосовно оприлюднення проектів регуляторних актів

Роз’яснення Державної регуляторної служби України від 05.04.2018 б/н

Порядок та способи оприлюднення документів, підготовлених у процесі здійснення регуляторної діяльності, визначено у статтях 9 та 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (далі – Закон).

Згідно із статтею 13 Закону повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта, проект регуляторного акта та відповідний аналіз регуляторного впливу оприлюднюються шляхом опублікування у друкованих засобах масової інформації розробника цього документа, а у разі їх відсутності — у друкованих засобах масової інформації, визначених розробником цього проекту, та/або шляхом розміщення на офіційній сторінці розробника проекту регуляторного акта в мережі Інтернет.

Непорозуміння найчастіше виникають при застосуванні кінцевої частини цієї норми, а саме щодо можливості розміщення зазначених регуляторних документів тільки на офіційній сторінці розробника в мережі Інтернет.

ДРС як уповноважений орган щодо здійснення державної регуляторної політики залишається на позиції, що за наявності у розробника як друкованого засобу масової інформації (далі — ДЗМІ), так і власної офіційної сторінки в мережі Інтернет, норма Закону дозволяє розробнику визначити на свій розсуд, яким способом оприлюднити проект регуляторного акта та відповідний аналіз регуляторного впливу.

Таким чином, розробник незалежно від наявності у нього власних ДЗМІ може оприлюднювати зазначені регуляторні документи:

у ДЗМІ та на офіційному сайті в мережі Інтернет;

у ДЗМІ;

на офіційному сайті в мережі Інтернет.

ДЗМІ можуть бути власними або визначеними розробником. За наявності у розробника власного або офіційно визначеного ДЗМІ перевага надається офіційним друкованим засобам масової інформації.

В мережі Інтернет проект регуляторного акта та аналіз регуляторного впливу до нього розміщуються на офіційній сторінці розробника або на офіційній сторінці в мережі Інтернет органу державної влади, до сфери управління якого він належить (згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 04.01.2002 № 3 «Про порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів влади»).

Інформація розміщена на офіційному сайті Державної регуляторної служби України за посиланням http://www.drs.gov.ua/regulatory_policy/roz-yasnennya-shhodo-zastosuvannya-regulyatornymy-organamy-vymog-zakonu-ukrayiny-pro-zasady-derzhavnoyi-regulyatornoyi-polityky-u-sferi-gospodarskoyi-diyalnosti-stosovno-oprylyudnennya-proektiv-reguly/

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі