Теми статей
Обрати теми

Співпраця між громадами та в громадах — запорука успіху!

Ковшова Олена, заступник головного редактора видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», аналітик
22-23 травня 2018 року в м. Хмельницькому та м. Дунаївцях відбувся семінар з обміну досвідом «Кращі практики місцевого самоврядування: співпраця між громадами та співпраця в громадах – запорука успішного регіонального та місцевого розвитку». У семінарі протягом двох днів брали участь представники органів місцевого самоврядування та журналісти з різних регіонів України. Про те, що саме відбувалось на семінарі, ви можете дізнатись прямо зараз!

Програма семінару була насиченою та цікавою. У сесійній залі Хмельницької обласної ради учасників заходу привітали менеджери Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» Ольга Шевчук та Андрій Гук, заступник Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, а також голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний та державний експерт експертної групи моніторингу та аналізу політики Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Наталія Яровенко.

Запорука успіху в процесі децентралізації — досвід громад, яким й поділились переможці та фіналісти конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування», організаторами якого є Мінрегіон у партнерстві з Радою Європи. У ході семінару всі учасники знайомились із кращими практиками ОМС, які були представлені на конкурс у 2017 році.

Практичним та ефективним досвідом роботи ділились представники Дунаєвецької міської та Новоушицької селищної об’єднаних територіальних громад.

Щохвилини учасники детально знайомились із результатами реалізації кращих проектів розвитку громад, зокрема побували та ознайомились із успішною діяльністю комунальної установи «Дунаєвецький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Дунаєвецької загальноосвітної школи I — III cт. № 3, в якій створені надсучасні кабінети фізики, хімії та інформатики, а також у Центрі надання адміністративних послуг Новоушицької об’єднаної територіальної громади, який обслуговує мешканців 53 населених пунктів та надає 238 видів адмінпослуг.

У ході семінару отримана безцінна можливість ознайомитись із роботою Миньковецького старостату, дізнатись про корисні нюанси роботи старост із населенням та вуличними комітетами.

Видання «Місцеве самоврядування» висловлює велику вдячність організаторам, а також голові Хмельницької обласної ради Михайлу Завгородньому, міському голові Дунаєвецької міської ради Веліні Заяць, старостам Іванковецького старостату Оксані Бабій, Миньковецького старостату Наталії Олійник, Воробіївського старостинського округу Тетяні Ткачук та головам вуличних комітетів, мешканцям громад, а також усім, хто діливсь своїм досвідом та здобутками в процесі семінару.

Дякуємо за теплу зустріч, гостинність, щирість та корисну інформацію, за чудову можливість живого спілкування з тими, хто змінює нашу країну на краще!

Про досвід громад, в яких ми побували, стежте на сторінках видання «Місцеве самоврядування»! Якщо ви бажаєте поділитись власним досвідом чи здобутками — пишіть до редакції!

Кращі практики місцевого самоврядування — це величезний досвід для всіх українських громад. Такі здобутки варто знати та використовувати. Адже вони дійсно ведуть до збагачення та розвитку громади, про що можна переконатись із досвіду тих, хто є їх ініціатором та реалізатором!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі