Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про надання свердловини в оренду

Ковшова Олена, заступник головного редактора видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», аналітик
Наша сільська рада планує надати суб’єкту господарювання в оренду свердловину, з якої задовольняються потреби села у питній воді. Хто у такому разі має сплачувати рентну плату за спеціальне використання води: рада чи орендар?

Якщо рада планує надати в оренду свердловину, сплачувати рентну плату за спеціальне використання води має орендар. Одночасно він має отримати всі дозвільні документи, передбачені чинним законодавством для спеціального використання підземних водних об’єктів та видобування запасів підземних вод. Оскільки видобування підземних вод буде здійснювати саме орендар.

Зауважимо, що у своєму роз’ясненні, розміщеному у категорії 121.01 на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», фіскали зазначали, що:

— орендар-водокористувач (бюджетна організація) є платником рентної плати у разі використання води для здійснення господарської діяльності, направленої на отримання доходу в грошовій, матеріальній або нематеріальній формах;

— у разі відсутності в орендаря-водокористувача, у тому числі бюджетної установи, дозволу на спеціальне водокористування із встановленими в ньому лімітами використання води, рентну плату справляють за весь обсяг використаної води, що підлягає оплаті як за понадлімітне використання.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі