Теми статей
Обрати теми

Щодо застосування окремих положень законодавства з питань служби в органах місцевого самоврядування

Витяг із листа Мінрегіону від 01.11.2017 № 8/13-467-17

Департамент з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в межах компетенції розглянув <...> звернення <...> стосовно надання роз’яснення щодо застосування окремих положень законодавства з питань служби в органах місцевого самоврядування та повідомляє.

Відповідно до статті 12 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (далі — Закон) сільський, селищний, міський голова є головною посадовою особою територіальної громади відповідно села (добровільного об’єднання в одну територіальну громаду жителів кількох сіл), селища, міста, який обирається відповідною територіальною громадою на основі загального, рівного, прямого виборчого права шляхом таємного голосування в порядку, визначеному законом, і здійснює свої повноваження на постійній основі.

На сільського, селищного, міського голову поширюється дія Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (далі — Закон № 2493-III). Посада сільського, селищного, міського голови відноситься до виборних посад, на які особи обираються на місцевих виборах. Статтею 21 Закону № 2493-III визначено питання щодо оплати праці, відпустки та пенсійного забезпечення посадових осіб місцевого самоврядування.

Також умови та порядок надання відпусток громадянам України, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями, визначені в Законі України «Про відпустки».

Надання відпустки посадовим особам місцевого самоврядування, в тому числі голові, здійснюється шляхом видачі розпорядження сільського, селищного, міського голови про надання відпустки.

Чинні нормативно-правові акти не зобов’язують голову звертатись до відповідної ради чи виконавчого комітету із заявою про надання відпустки або в якийсь спосіб погоджувати свою відпустку.

<...>

Директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади С. Шаршов

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі