Теми статей
Обрати теми

Про надання роз’яснень

Витяг із листа Міністерства охорони здоров’я України від 10.09.2018 № 19.1-09-1315/23755

Міністерство охорони здоров’я України <...> надає відповідні роз’яснення.

Щодо фінансування закладів охорони здоров’я, що діють за організаційно-правовою формою як КНП з місцевого бюджету.

Фінансування закладів охорони здоров’я (далі — ЗОЗ), які діють в організаційно-правовій формі комунальних некомерційних підприємств, здійснюється в порядку, передбаченому Бюджетним кодексом України та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні». При цьому слід зважати, що комунальне некомерційне підприємство не має статусу бюджетної установи, а тому може бути включено до мережі виключно як одержувач бюджетних коштів. Бюджетний кодекс допускає здійснення фінансування закладів охорони здоров’я у статусі комунальних некомерційних підприємств відповідно до передбачених ним видатків.

Підпунктом Г пункту 3 частини 1 статті 89 Бюджетного кодексу України визначено, що з місцевого бюджету для закладів, які надають первинну медичну допомогу, фінансуються: оплата комунальних послуг та енергоносіїв, місцеві програми розвитку та підтримки, місцеві програми надання населенню медичних послуг з первинної медичної допомоги.

Органи місцевого самоврядування, вільні у визначенні бюджетних програм у межах бюджетного законодавства. Зокрема, можуть прийматися програми мотивації працівників, програми підтримки, дооснащення ЗОЗ, забезпечення медичного обслуговування у віддалених регіонах тощо.

Щодо оплати праці працівників закладів охорони здоров’я.

Порядок оплати праці працівників ЗОЗ встановлюється відповідно до Кодексу законів про працю, Закону України «Про оплату праці», інших законів, що встановлюють соціальні гарантії працівників та регулюють оплату праці, підзаконних актів.

Згідно з частиною 15 статті 16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» заклади охорони здоров’я, утворені в результаті реорганізації державних та комунальних ЗОЗ — державних та комунальних установ, можуть мати відокремлене майно (в тому числі кошти), закріплене за ними на праві оперативного управління, самостійний баланс, самостійно затверджувати штатний розпис, мати рахунки в установах банків, печатки.

Відповідно до частин 2 та 3 статті 94 Кодексу законів про працю, розмір заробітної плати залежить від складності та умов виконуваної роботи, професійно-ділових якостей працівника, результатів його праці та господарської діяльності підприємства, установи, організації і максимальним розміром не обмежується.

Статтею 97 Кодексу законів про працю та статтею 15 Закону України «Про оплату праці» встановлено, що форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, ставки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат встановлюються підприємствами, установами, організаціями самостійно у колективному договорі з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною та галузевими (регіональними) угодами. Якщо колективний договір на підприємстві, в установі, організації не укладено, власник або уповноважений ним орган зобов’язаний погодити ці питання з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником), що представляє інтереси більшості працівників, а у разі його відсутності — з іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом.

ЗОЗ у формі комунальних некомерційних підприємств самостійно формують політику оплати праці в межах цього підприємства. Відтак, нарахування та виплата заробітної плати повинні здійснюватися за рішенням керівника ЗОЗ, з дотриманням встановлених гарантій працівника. Законодавство допускає можливість встановлення диференціації оплати праці та впровадження мотиваційних механізмів для лікарів та іншого персоналу, зокрема встановлення премій, надбавок та доплат.

Щодо оплати праці керівника ЗОЗ.

Відповідно до частини 9 статті 16 Основ законодавства України про охорону здоров’я керівники державних та комунальних закладів охорони здоров’я призначаються на посаду уповноваженим виконавчим органом управління власника закладу охорони здоров’я на конкурсній основі шляхом укладання з ними контракту на строк від трьох до п’яти років.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. № 642 (далі — Постанова № 642) затверджено Порядок укладення контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я та Типову форму контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я (далі — Типовий контракт).

Пунктом 14 Типового контракту встановлено, що за виконання обов’язків, передбачених цим контрактом, Керівнику нараховується заробітна плата в межах фонду оплати праці виходячи з посадового окладу, визначеного за відповідним тарифним розрядом Єдиної тарифної сітки. Таким чином, незважаючи на те, що єдина тарифна сітка не поширюється на діяльність ЗОЗ, які діють в організаційно-правовій формі комунального некомерційного підприємства або казенного підприємства, посадовий оклад керівника такого закладу має бути встановлено на рівні відповідного тарифного розряду Єдиної тарифної сітки.

МОЗ України готує внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. № 642. Новим проектом Типового контракту буде змінено порядок розрахунку заробітної плати керівника ЗОЗ.

Щодо забезпечення надання первинної медичної допомоги населенню.

Договором між Національною службою здоров’я України та ЗОЗ визначаються взаємні права та обов’язки, умови оплати та інші зобов’язання. В додатку до договору, у спеціальних умовах, визначається обсяг медичного обслуговування, яке надається за відповідним договором. Пунктом 1 Спеціальних умов зазначено, що надавач зобов’язується надавати згідно з договором медичні послуги, пов’язані з первинною медичною допомогою, які визначені в Порядку надання первинної медичної допомоги, затвердженому МОЗ (далі — Порядок). Вказаний порядок затверджений наказом МОЗ України від 19.03.2018 № 504 «Про затвердження Порядку надання первинної медичної допомоги».

Зазначені послуги оплачуються закладу Національною службою здоров’я України та мають бути забезпечені надавачем медичних послуг, що уклав договір. За неможливості виконати договір самостійно надавач має право залучати інших суб’єктів господарювання, як правило, на договірній основі.

Порядок укладення такого роду договорів визначається Цивільним та Господарським кодексами України.

Порядок вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу, у тому числі для недієздатних осіб, осіб, які не досягли 14 років, встановлено Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.03.2018 № 503.

Заступник Міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі