Теми статей
Обрати теми

Щодо надання інформації про попередню оплату розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів за капітальними видатками з 18.12.2018 р.

Витяг із листа Державної казначейської служби України від 17.01.2019 № 16-04-04/1193

До питань 1, 2 та 4

18 грудня 2018 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 05.12.2018 р. № 1074 <...>. Відповідно до внесених змін постанову Кабінету Міністрів України від 23.04.2014 р. № 117 <...> (далі — постанова № 117) доповнено пунктом 21, відповідно до якого попередня оплата розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів за капітальними видатками та державними контрактами здійснюється шляхом спрямування бюджетних коштів виконавцям робіт, надавачам товарів і послуг (крім нерезидентів) на небюджетні рахунки, відкриті на їх ім’я в органах Казначейства у встановленому законодавством порядку, з подальшим використанням зазначених коштів виконавцями робіт, надавачами товарів і послуг виключно з таких рахунків на цілі, визначені договорами про закупівлю товарів, робіт і послуг. Тобто попередня оплата розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів за капітальними видатками та державними контрактами має спрямовуватись виконавцям робіт, надавачам товарів і послуг (крім нерезидентів) на небюджетні рахунки, відкриті на їх ім’я в органах Казначейства, незалежно від суми відсотку попередньої оплати. Остаточні розрахунки за договором здійснюються шляхом перерахування коштів на рахунок виконавця робіт, надавача товарів і послуг, зазначений у договорі: на небюджетний рахунок, відкритий в органі Казначейства, або на розрахунковий рахунок, відкритий в установі банку.

До питання 3

<...> видатки на поповнення музейних та бібліотечних фондів, придбання та випуск підручників для бібліотечних фондів навчальних закладів відносяться до капітальних видатків та здійснюються за кодом економічної класифікації видатків 3110 «Придбання обладнання і предметів довгострокового користування». З огляду на викладене, у разі закупівлі бібліотечних фондів за договорами, які передбачають попередню оплату, її спрямування має здійснюватись відповідно до вимог пункту 21 постанови № 117.

В. о. Голови В. Дуда

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі