Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про медичну субвенцію

Ковшова Олена, заступник головного редактора видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», аналітик
Які зміни відбулись навколо надання місцевому бюджету з державного бюджету медичної субвенції?

Постановою КМУ від 20.03.19 № 238 (далі — Постанова) внесені зміни до постанови КМУ від 23.01.2015 № 11 «Деякі питання надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам». Зроблено це з метою приведення її положень у відповідність до Бюджетного кодексу України, Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» та Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення».

У Порядку та умовах надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам передбачається, що обсяг цільових коштів на надання первинної медичної допомоги населенню, не використаних станом на 1 липня, на 1 жовтня 2018 року та на 1 січня 2019 року комунальними закладами охорони здоров’я, які уклали договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій для первинної медичної допомоги, повертається в бюджет відповідної адміністративно-територіальної одиниці та може використовуватись для надання вторинної медичної допомоги населенню з урахуванням цільового призначення субвенції.

Крім того, передбачений розподіл між місцевими бюджетами адміністративно-територіальних одиниць відповідної області цільових коштів для медичного обслуговування внутрішньо переміщених осіб, які містяться в обласних бюджетах.

Зауважимо, що Постанова набирає чинності з дня її опублікування («Урядовий кур`єр», 26.03.2019, № 58) і застосовується з 01.01.19.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі