Теми статей
Обрати теми

Зразок заяви про виправлення помилок у виконавчому листі

Сербіна Анастасія, головний редактор спецвипуску «Юридичні практики», адвокат
Після отримання позитивного рішення суду розпочинається новий етап — його виконання. Від якості викладеного виконавчого листа залежить і швидкість отримання реального виконання рішення суду. З попередньої статті ви дізналися про можливості доповнити інформацію про боржника державному виконавцю. Але, на жаль, деякі неточності виконавчого листа може виправити лише суд, який його видав. Пропоную зразок заяви, який може бути подано в порядку адміністративного судочинства.

Перед тим як направляти виконавчий лист до примусового виконання, доречно перевірити правильність написання всіх відомостей у ньому.

На практиці про певні недоліки у виконавчому листі вам може стати відомо безпосередньо від державного виконавця, який повертає вам без виконання виконавчий лист та у супровідному листі зазначає його недоліки. Відповідно, вам слід звернутися до суду в порядку ст. 374 КАС України із заявою про виправлення помилок. Звертаю увагу, що кожен вид судочинства містить аналогічну норму. Далі — безпосередньо сам зразок.

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі