№8/1

Місцеве самоврядування, серпень, 2019/№ 8/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Порядок виконавчого провадження: що нового відбулося? У цій статті поговоримо про зміни в законодавстві щодо виконавчого провадження. Виконавче провадження є найважливішою стадією судового провадження, яке спрямоване на відновлення порушених прав і свобод людини і громадянина. Знаємо, що часто-густо по різні боки виконавчого провадження знаходяться ОМС. Тому відповідні зміни і торкнуться вас. Щоб тримати руку на пульсі змін законодавства, — давайте аналізувати актуальні нормативно-правові акти.
  • Зразок заяви про виправлення помилок у виконавчому листі Після отримання позитивного рішення суду розпочинається новий етап — його виконання. Від якості викладеного виконавчого листа залежить і швидкість отримання реального виконання рішення суду. З попередньої статті ви дізналися про можливості доповнити інформацію про боржника державному виконавцю. Але, на жаль, деякі неточності виконавчого листа може виправити лише суд, який його видав. Пропоную зразок заяви, який може бути подано в порядку адміністративного судочинства.
  • Інформацію із соціальних мереж визнають електронними доказами Шановні юристи, у цій статті ми поговоримо про електронні докази. Нагадаємо, що на сторінках нашого видання ми торкалися питань визнання повідомлень у месенджерах як електронних доказів. Зараз же приділимо увагу питанням визнання як доказів — інформацію на стрічці користувача у соціальній мережі.
  • Процедура реєстрації права власності на майно, передане в ОТГ без документів Доволі часто до нас звертаються із запитаннями про те, яким чином зареєструвати за територіальною громадою право власності на майно, яке передано від попередників без відповідних правових документів. Після з’ясування усіх обставин представники громади підтверджують той факт, що це майно раніше ніколи ні за ким не реєструвалось, а отже, передано тільки за балансом. Пропоную вашій увазі коротку інструкцію щодо порядку дій у такій ситуації та зразки документів, які будуть необхідні в роботі.
  • Визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини Дуже часто спадкоємці померлих родичів, які були мешканцями відповідних територіальних громад, звертаються до суду із позовами про визначення їм додаткового строку для прийняття спадщини. За відсутності в померлого інших спадкоємців, які прийняли спадщину, відмови спадкоємців від прийняття спадщини належними відповідачами у спорах про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини є територіальні громади в особі ОМС за місцем відкриття такої спадщини. Тому ОМС важливо розуміти, на що звертати увагу при участі в розгляді таких справ, а саме: на правові підстави звернення до суду, докази на підтвердження поважності пропуску строків тощо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі