Теми статей
Обрати теми

Щодо внесення змін в установчі документи ради

Консультація Аналітичного центру Асоціації міст України1

1 Можна ознайомитись за посиланням: https://www.auc.org.ua/faq

У зв’язку з перейменуванням міста Переяслава-Хмельницького на Переяслав, міська рада приймає рішення про внесення змін в установчі документи міської ради та її виконавчих органів, а також всіх установ, закладів та підприємств комунальної власності міста. У зв’язку з цим виникає запитання: чи обов’язково в назві органу місцевого самоврядування вказувати область? Наприклад: «Переяславська міська рада Київської області» або «Виконавчий комітет Переяславської міської ради Київської області». В Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб — підприємців органи місцевого самоврядування зареєстровані по-різному: як із зазначенням області, так і без області.

Законодавством не встановлено єдиної вимоги до написання назви представницького органу місцевого самоврядування — місцевої ради. Слід виходити з того, що назви представницького та виконавчих органі місцевого самоврядування є похідними від назви адміністративно-територіальної одиниці або ж від назви адміністративного центру громади.

У даному випадку, на наш погляд, доречною назвою представницького та виконавчих органів буде назва без найменування області: «Переяславська міська рада» та «Виконавчий комітет Переяславської міської ради». Така назва буде відповідати тексту постанови Верховної Ради України від 30 жовтня 2019 року № 251-IХ та у випадку зміни (гіпотетично) меж області не потребуватиме внесення змін до неї. Поряд із цим, зазначення в назві органу місцевого самоврядування приналежності до певної області не буде вважатися невідповідною назвою.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі