Теми статей
Обрати теми

Щодо регламенту ЦНАП

За інформацією з офіційного сайта Державної регуляторної служби України1

1 Ознайомитись можна за посиланням: http://www.drs.gov.ua/press-room/uvagy-rozrobnykiv-proektiv-regulyatornyh-aktiv-pro-zatverdzhennya-reglamentu-tsentru-nadannya-administratyvnyh-poslug-abo-vnesennya-zmin-nyh-2/

...Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» регламент ЦНАП затверджується органом, який прийняв рішення про утворення центру відповідно до Примірного регламенту, який затверджений постановою КМУ від 01.08.2013 № 588 (далі — Примірний регламент).

20.08.2019 набрала чинності постанова КМУ № 714 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2013 р. № 118 і від 01 серпня 2013 р. № 588» (далі — Постанова КМУ № 714), якою, серед іншого, передбачається внести зміни до Примірного регламенту.

Водночас, переважна більшість розробників проєктів регуляторних актів про затвердження регламенту ЦНАП не враховують зміни, внесені Постановою КМУ № 714. Такі проєкти не узгоджуються з вимогами ст. 5 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», згідно з якою забезпечення здійснення державної регуляторної політики включає, зокрема, недопущення прийняття регуляторних актів, які є непослідовними або не узгоджуються з чинними регуляторними актами.

Разом із тим звертаємо увагу розробників проєктів, якими передбачається внести зміни до регламенту ЦНАП, виключно з метою приведення їх положень у відповідність з вимогами Постанови КМУ № 714 — такі проєкти можуть не містити норм регуляторного характеру, а їх прийняття не потребуватиме реалізації процедур, встановлених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Однак надати висновок Державної регуляторної служби України про відсутність у проєкті норм регуляторного характеру можливо лише після здійснення його всебічного аналізу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі