Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про об’єднання бюджетів до завершення року

Ковшова Олена, заступник головного редактора видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», аналітик
Чи можна здійснювати об’єднання бюджетів до завершення року?

Відповідь на це запитання міститься у листі Державної казначейської служби від 14.08.2019 № 16-06-06/13898. Відповідно до ч. 9 ст. 8 Закону України від 05.02.2015 № 157-VIII «Про добровільне об’єднання територіальних громад» бюджети територіальних громад, що об’єдналися, виконуються окремо до закінчення бюджетного періоду з урахуванням особливостей, встановлених цією частиною. Розділом IV «Прикінцеві положення» Закону визначені особливості виконання бюджету об’єднаної територіальної громади, яка утворена у 2019 році, зокрема:

— сільська, селищна, міська рада, обрана об’єднаною територіальною громадою у 2019 році, мають право прийняти рішення щодо затвердження бюджету об’єднаної територіальної громади на 2019 рік, який включатиме показники бюджетів відповідних територіальних громад, що об’єдналися;

— у разі прийняття рішення щодо затвердження такого бюджету об’єднаної територіальної громади на 2019 рік сільською, селищною, міською радою, обраною об’єднаною територіальною громадою у 2019 році, приймаються рішення про втрату чинності рішеннями про бюджет відповідних територіальних громад, що об’єдналися.

Зважаючи на вищезазначене, Законом передбачені два механізми функціонування добровільного об’єднання територіальних громад, а саме: бюджети територіальних громад, що об’єдналися, виконуються окремо до закінчення бюджетного періоду або приймають рішення щодо затвердження бюджету об’єднаної територіальної громади на 2019 рік, який включатиме показники бюджетів відповідних територіальних громад, що об’єдналися.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі