Теми статей
Обрати теми

Про створення Мистецької школи

Консультація Аналітичного центру Асоціації міст України1

1 Можна ознайомитись за посиланням: https://www.auc.org.ua/faq

ОТГ є засновником будинку дитячої творчості. На території району є районна музична школа. Районна рада планує вийти зі складу засновників музичної школи та передати її в громаду. В разі прийняття музичної школи в ОТГ, чи може об’єднана громада об’єднати музичну школу і будинок дитячої творчості та створити на їх базі мистецьку школу? Якщо так, то як правильно оформити рішення? Дякую.

Щодо прийняття рішень радою ОТГ

Відповідно до пункту 30 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до виключної компетенції сільських, селищних, міських рад належить, зокрема, прийняття рішень про створення, ліквідацію, реорганізацію та перепрофілювання підприємств, установ та організацій комунальної власності відповідної територіальної громади. При цьому звертаємо увагу, що реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється лише за рішенням місцевої ради.

Отже, рада ОТГ може прийняти рішення про створення шляхом реорганізації будинку дитячої творчості і музичної школи нової юридичної особи – мистецької школи.

Щодо оформлення відповідного рішення

Згідно з частиною першою статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов’язки переходять до правонаступників.

Таким чином, рада приймає рішення про утворення нової юридичної особи — мистецької школи шляхом злиття двох окремих юридичних осіб: будинку дитячої творчості і музичної школи.

Надаємо орієнтовний приклад рішення ради ОТГ:

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі