Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про категорію посад державних адміністраторів в ОМС

Мацокін Андрій, головний редактор всеукраїнського видання «Держслужбовець» і спецвипуску «Юридичні практики»
11.12.2019 Уряд вніс зміни до розпорядження КМУ від 22.09.2004 № 673 «Про віднесення посади державного реєстратора до відповідної категорії посад державних службовців та посад в органах місцевого самоврядування». З якого числа враховувати зміни?

Зміни, внесені до розпоряджень КМУ від 22.09.2004 № 673 «Про віднесення посад державного реєстратора до відповідної категорії посад державних службовців та посад в органах місцевого самоврядування» та від 24.04.2013 № 265-р «Про віднесення посади державного адміністратора і посади адміністратора до відповідної категорії посад в органах місцевого самоврядування», викликали неабияку зацікавленість наших читачів. Тож давайте розглянемо ці зміни більш детально у розрізі посад і ретроспективи.

Власне, саме розпорядження Уряду від 22.09.2004 № 673 щодо посад державних реєстраторів змінюється вже не перший раз. Перші редакції містили норми, які, зокрема, відносили посаду державного реєстратора міської ради міста обласного значення до п’ятої категорії посад в органах місцевого самоврядування.

Чинна редакція цього розпорядження, від 11.12.2019, доповнена новою частиною, яка стосується посади державного реєстратора виконавчого органу сільської ради і містить тепер такі дві позиції:

посади державного реєстратора міської ради міста обласного значення, як і раніше, віднесено до п’ятої категорії посад в ОМС;

посади державного реєстратора виконавчого органу сільської ради віднесено до шостої категорії.

Розпорядження КМУ від 24.04.2013 № 265-р, яке стосується посад державних адміністраторів, також має декілька редакцій. Перша редакція унормовувала віднесення зазначених посад до відповідних категорій як в органах влади, так і в ОМС.

У передостанній редакції цього розпорядження, від 06.08.2016, відсутні норми, що стосуються органів влади, а посади державного адміністратора міської ради міст обласного та/або республіканського АР Крим значення (її виконавчих органів) і адміністратора міської ради міст обласного та/або республіканського АР Крим значення (її виконавчих органів), а також міської, селищної ради (її виконавчих органів) населених пунктів, які є адміністративними центрами районів, віднесено до п’ятої категорії посад в ОМС.

Чинна редакція цього розпорядження від 11.12.2019 містить норми, що стосуються посад адміністраторів лише виконавчих органів рад.

Так, посади:

— адміністратора виконавчого органу міської (міста обласного, республіканського в Автономній Республіці Крим, районного значення), селищної ради віднесено до п’ятої категорії посад в органах місцевого самоврядування;

— адміністратора виконавчого органу сільської ради віднесено до шостої категорії посад в органах місцевого самоврядування.

Зверніть увагу: ця редакція містить ще одну норму, яка визнає таким, що втратило чинність, розпорядження Уряду від 03.11.2010 № 2063 «Про віднесення посади державного адміністратора міської ради міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення (їх виконавчих органів), районної і районної у м. Києві держадміністрації, Київської та Севастопольської міськдержадміністрації, облдержадміністрації, уповноваженого Радою міністрів Автономної Республіки Крим міністерства або республіканського комітету до відповідної категорії посад державних службовців і посад в органах місцевого самоврядування».

Тепер відповімо на запитання читача: «З якого числа враховувати зміни?».

Відповідно до ст. 52 Закону України від 27.02.2014 № 794-VII «Про Кабінет Міністрів України»:

«Постанови Кабінету Міністрів України, крім постанов, що містять інформацію з обмеженим доступом, набирають чинності з дня їх офіційного опублікування, якщо інше не передбачено самими постановами, але не раніше дня їх опублікування.

У випадках, передбачених законом, постанови Кабінету Міністрів України або їх окремі положення, що містять інформацію з обмеженим доступом, не підлягають опублікуванню і набирають чинності з моменту їх доведення в установленому порядку до виконавців, якщо цими постановами не встановлено пізніший термін набрання ними чинності.

Розпорядження Кабінету Міністрів України набирають чинності з моменту їх прийняття, якщо цими розпорядженнями не встановлено пізніший термін набрання ними чинності.»

Розпорядження Уряду від 11.12.2019 № 1334-р, яким внесено зміни до розпоряджень КМУ від 22.09.2004 № 673 та від 24.04.2013 № 265-р, не містить окремої дати набуття чинності, а тому є чинним з моменту його прийняття. Тож зміни враховуємо з 11.12.2019.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі