Теми статей
Обрати теми

Призначення, переведення чи звільнення — в особовій картці працівника

Роз’яснення Управління Держпраці в Кіровоградській області від 10.12.20191

1 Можна ознайомитись за посиланням kr.dsp.gov.ua/index.php/4912-kr10-12-19?fbclid=IwAR1O7dDuIxuv2MfN2PiFGuRjLVWRyR_CHUkpqLz8wqWpyEqSjPeOQIL1dIc

Типова форма № П-2 «Особова картка працівника» затверджена наказом Держстату та Міноборони від 25.12.2009 № 495/656. Це є основний первинний документ з обліку особового складу.

Мінсоцполітики у листі від 12.12.2016 №1648/0/101-16/28 надало роз’яснення, що особову картку заповнюють на всіх працівників (у тому числі на сумісників) в одному примірнику на підставі відповідних документів: паспорта, трудової книжки, диплома, військового квитка тощо.

Відповідно до п. 2.5 «Інструкції про порядок ведення трудових книжок», затвердженої наказом Міністерств праці, юстиції, соціального захисту населення України № 58 від 29.07.1993, з кожним записом, що заноситься до трудової книжки, власник або уповноважений ним орган зобов’язаний ознайомити працівника під розписку в особистій картці (типова форма № П-2), в якій має повторюватись відповідний запис із трудової книжки (вкладиша).

Відомості про прийняття/переведення/звільнення з роботи зазначають у розділі IV «Призначення і переведення» особової картки працівника на підставі наказу (розпорядження) про призначення на роботу, переведення чи звільнення.

Щодо відмови працівника ознайомлюватись під розписку в особистій картці про призначення, переведення або звільнення, то чинним законодавством не передбачено нормативно-правового акта, що підтверджує дії працівника чи відмову в їх вчиненні, не зафіксованих у письмовій формі. Разом із тим, на думку Мінсоцполітики, з метою фіксації та підтвердження дій працівника посадовими особами підприємств, установ та організацій можливе складання акта в довільній формі.

Головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в Кіровоградській області Є. Краєвська

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі