Теми статей
Обрати теми

Служба Експертної Підтримки допомагає громадам створити або покращити роботу ЦНАП

Напрям з покращення якості надання адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою», що фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією, з 2016 року допомагає громадам створювати належні центри надання адміністративних послуг (ЦНАП).

img 1

Напрям з покращення якості надання адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою», що фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією, з 2016 року допомагає громадам створювати належні центри надання адміністративних послуг (ЦНАП). Планується, що до кінця 2021 року буде відкрито 489 належних ЦНАП та створено 487 віддалених робочих місць за підтримки Програми. 9,5 млн мешканців отримають доступ до якісних адміністративних послуг у громадах.

Працюючи з лідерами місцевого самоврядування по інституційному створенню належних ЦНАП, експерти Програми виявили, що у багатьох випадках покращити якість надання адмінпослуг у громадах можливо завдяки впровадженню правильних інституційних механізмів, які стали доступними для громад внаслідок децентралізації. Тобто без додаткового фінансування та матеріальних витрат. Саме з цією метою в квітні 2020 року почала роботу Служба Експертної Підтримки ЦНАП.

Концепція ЦНАП — як простору, де в одному місті локалізовані всі державні послуги, зараз як ніколи актуальна та витребувана

Кращі експерти країни у сфері надання адмінпослуг, що входять до складу Служби, консультують громади та надають їм інституційну допомогу в усіх аспектах покращення роботи та на етапах створення ЦНАП.

Яку підтримку можуть отримати громади?

1

консультації щодо створення/модернізації ЦНАП

2

аналіз поточного стану інституційних документів відповідно до вимог чинного законодавства

3

моделювання оптимального доступу до послуг (необхідність створення територіальних підрозділів та віддалених робочих місць)

4

послуги в ЦНАП: що і як інтегрувати

5

в окремих випадках — покроковий алгоритм створення/модернізації ЦНАП

6

вибір приміщення для ЦНАП, рекомендації щодо зручного розташування у центрі Громади, приклади належного зонування

7

модельні документи ЦНАП: концепція створення ЦНАП, меморандум про спільний ЦНАП, положення про ЦНАП, проєкт угоди між УСЗН РДА та ОМС тощо

8

приклади підготовлених рішень: плани розміщення робочих місць та зонування ЦНАП, дизайн-проєкти для приміщення ЦНАП

Пріоритетом Служби є підтримка створення ЦНАП ОМС в районних центрах, зокрема в процесі трансформації ЦНАП РДА у ЦНАП ОМС. Тобто районні державні адміністрації теж можуть отримати підтримку у разі подання заявки відповідним ОМС райцентру.

Увага! У рамках роботи Служби не фінансуються та не надаються: меблі, комп’ютерна техніка, мобільні ЦНАП, електронні системи керування чергою, системи автоматизації роботи ЦНАП, будівельно-ремонтні роботи тощо.

Щоб отримати експертну підтримку, потрібно заповнити заявку на сторінці Служби:

tsnap.ulead.org.ua/helpdesk/

Перший фаховий контакт з експертом Програми відбудеться вже протягом п’яти робочих днів з моменту заповнення форми на сайті.

img 2

За перший місяць роботи Служба отримала понад 40 заявок

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі