Теми статей
Обрати теми

Як Ніжинська ОТГ залучає мешканців до громадської діяльності та долає корупцію

Ніжинська ОТГ знаходиться у Чернігівській області. Населення громади складає майже 70 тисяч, тому для великої громади важливо навчитися стежити за прозорістю та ефективністю всіх комунальних закладів. Експертка громади із впровадження антикорупційних інструментів у рамках проєкту «ДІЄМО» Тетяна Романова розповіла, що робить Ніжинська ОТГ, аби залучати мешканців до громадської діяльності та підвищувати прозорість громади.

Ніжинська громада вже запровадила антикорупційну програму, прийняла положення про запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та проводить антикорупційну експертизу. Всі ці інструменти функціонують при міській раді.

Антикорупційна програма є комплексом правил, стандартів і процедур щодо виявлення, протидії та запобігання корупції у діяльності комунальних установ громади. Тому для громадськості Ніжинська ОТГ розробила матеріал з інструкціями щодо впровадження цього антикорупційного інструменту. Методичні матеріали поширювалися на офіційному вебсайті громади та у соцмережах. Також на вебсайті ОТГ є інформація щодо нюансів подання декларацій та змін у декларуванні.

Що стосується Положення про запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, то в громаді була розроблена і опублікована пам’ятка-інструкція, аби кожен мешканець громади знав, що треба вчиняти у випадках потенційних конфліктів інтересів.

Інформація розміщена за посиланням decentralization.gov.ua/news/12419

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі