Теми статей
Обрати теми

Погоджено розподіл залишків освітньої субвенції

МОН погодило частини пропозицій ОДА щодо використання нерозподілених залишків освітньої субвенції за 2019 рік на спецшколи, автобуси, туалети та харчоблоки.

Розпорядженням КМУ від 27.11.2019 року №1106-р «Деякі питання використання у 2019 році освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» було розподілено резерв освітньої субвенції та нерозподілені видатки освітньої субвенції для територій Донецької та Луганської областей в обсязі 1,1 млрд гривень на користь місцевих бюджетів. Кошти за принципом співфінансування з місцевими бюджетами мають піти на такі видатки:

— придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами, — 600 млн гривень;

— ремонт та придбання обладнання для ремонту їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти — 400 млн гривень;

— забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях закладів загальної середньої освіти — 55,3 млн гривень;

— придбання обладнання для спеціальних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів, в яких навчаються сліпі, зі зниженим зором, глухі діти, — 44,3 млн гривень.

Розподіл коштів здійснюватимуть обласні державні адміністрації та Київська міська державна адміністрація за погодженням з Міністерством освіти і науки України.

У профільному міністерстві розпочала роботу комісія, яка погоджує пропозиції ОДА щодо спрямування коштів за розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.11.2019 року №1106-р на визначені цілі.

Так, у наказі Міністерства освіти і науки України від 16.04.2020 року № 531 «Про затвердження деяких переліків погоджених пропозицій обласних державних адміністрацій щодо використання освітньої субвенції у 2020 році за відповідними напрямами» погоджено такі пропозиції ОДА та м. Києва:

— придбання обладнання для 27 спеціальних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів, в яких навчаються сліпі, зі зниженим зором, глухі діти (додаток);

— ремонт та придбання обладнання для ремонту їдалень (харчоблоків) 54 закладів загальної середньої освіти (додаток);

— придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами, для 450 закладів освіти (додаток);

— забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях 99 закладів загальної середньої освіти (додаток).

Також у наказі Міністерства освіти і науки України від 30.04.2020 року № 585 «Про затвердження деяких переліків погоджених пропозицій обласних державних адміністрацій щодо використання освітньої субвенції у 2020 році за відповідними напрямами» погоджено пропозиції ОДА щодо забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщенні 1 закладу загальної середньої освіти та ремонт та придбання обладнання для ремонту їдалень (харчоблоків) 832 закладів загальної середньої освіти.

Як повідомляє тимчасово виконуюча обов’язки Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій, комісія продовжує працювати, тож інформація оновлюватиметься.

За інформацією Аналітичного центру АМУ, розміщеної за посиланням www.auc.org.ua/novyna/pogodzheno-rozpodil-zalyshkiv-osvitnoyi-subvenciyi

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі