Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про виділення коштів з місцевого бюджету на погашення податкового боргу комунальних підприємств

Ковшова Олена, заступник головного редактора видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», аналітик
Чи можливо виділити кошти з місцевого бюджету на погашення податкового боргу комунальних підприємств?

Відповідь на це запитання надавало Головне управління ДПС у Житомирській області у своєму роз’ясненні, розміщеному за посиланням: zt.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/473795.html. У разі якщо сума коштів, отримана від продажу внесеного в податкову заставу майна комунального підприємства, не покриває суму його податкового боргу і витрат, пов’язаних з організацією та проведенням публічних торгів, або у разі відсутності у такого боржника власного майна, що відповідно до законодавства України може бути внесено в податкову заставу та відчужено, контролюючий орган зобов’язаний звернутися до органу місцевого самоврядування чи органу виконавчої влади, до сфери управління якого належить майно такого платника податків, з поданням щодо прийняття рішення про (ст. 96 Податкового кодексу України):

— виділення коштів місцевого бюджету на сплату податкового боргу такого платника податків. Рішення про фінансування таких витрат розглядається на найближчій сесії відповідної ради;

— затвердження плану досудової санації такого платника податків, який передбачає погашення його податкового боргу;

— ліквідацію такого платника податків та призначення ліквідаційної комісії;

— прийняття сесією відповідної ради рішення щодо порушення справи про банкрутство платника податків.

Відповідь щодо прийняття одного із зазначених у пунктах 96.1 та 96.2 цієї статті рішень надсилається контролюючому органу протягом 30 календарних днів із дня направлення звернення. У разі неотримання зазначеної відповіді у визначений цим пунктом строк або отримання відповіді про відмову у задоволенні його вимог контролюючий орган зобов’язаний звернутись до суду із позовною заявою про звернення стягнення податкового боргу на кошти ОМС, в управлінні якого перебуває таке комунальне підприємство або його майно. Виникнення у комунального підприємства податкового боргу є підставою для розірвання трудового договору (контракту) з керівником такого підприємства.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі