Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. За яким кодом ТПКВКМБ — 1080 «Надання спеціалізованої освіти мистецькими школами» чи 4081 «Забезпечення діяльності інших закладів в галузі культури і мистецтва» — планувати видатки на утримання мистецької школи в місцевому бюджеті?

Відповідно до п. 2 Положення про мистецьку школу, затвердженого наказом Мінкультури від 09.08.2018 № 686, мистецька школа є закладом позашкільної освіти сфери культури і здійснює свою діяльність відповідно до Конституції України, законів України «Про освіту», «Про позашкільну освіту», «Про культуру», інших законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, наказів Міністерства культури України, рішень засновників мистецьких шкіл, у тому числі місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, прийнятих у межах їх повноважень, визначених законами України, а також цього Положення і власного статуту. У зв’язку з цим просимо роз’яснити, за яким кодом ТПКВКМБ — 1080 «Надання спеціалізованої освіти мистецькими школами» чи 4081 «Забезпечення діяльності інших закладів в галузі культури і мистецтва» — планувати видатки на утримання таких закладів у місцевому бюджеті?

Відповідь надано Міністерством фінансів України в листі від 04.04.2022 № 07010-06/197-ЗПІ/186, з яким можна ознайомитися за посиланням: https://dostup.pravda.com.ua/request/100889/response/356972/attach/3/7046.pdf?cookie_passthrough=1

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про позашкільну освіту» мистецька школа — це заклад спеціалізованої мистецької освіти: музична, художня, хореографічна, хорова, школа мистецтв тощо, який надає початкову мистецьку освіту.

Оскільки мистецькі школи є закладами позашкільної освіти, то і видатки на їх утримання мають плануватися за галуззю «Освіта».

Відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 20.09.2017 № 793 «Про затвердження складових Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету» (зі змінами) видатки з місцевого бюджету на утримання мистецьких шкіл необхідно планувати за кодом 1080 «Надання спеціалізованої освіти мистецькими школами».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі