Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Чи можна встановлювати річну орендну плату у розмірі 1 грн за оренду нерухомого комунального майна для закладів та установ освіти?

Чи може представницький орган місцевого самоврядування, керуючись Методикою розрахунку орендної плати за державне майно, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.2021 № 630 «Деякі питання розрахунку орендної плати за державне майно» (далі — Методика № 630), встановлювати річну орендну плату в розмірі 1 грн за оренду нерухомого комунального майна для закладів та установ освіти міста, які повністю фінансуються з місцевого бюджету територіальної громади?

Річна орендна плата за оренду державного нерухомого майна в розмірі 1 грн встановлюється відповідно до п. 13 Методики № 630, зокрема, органам державної влади, іншим бюджетним організаціям, закладам, установам, які повністю фінансуються з державного бюджету.

Тобто, якщо представницький орган місцевого самоврядування при визначенні розміру орендної плати буде керуватись Методикою № 630, це унеможливить встановлення річної орендної плати за оренду нерухомого майна в розмірі 1 грн для закладів та установ, які повністю фінансуються з бюджету територіальної громади.

Разом з тим представницький орган місцевого самоврядування може у разі необхідності затвердити Методику розрахунку орендної плати за комунальне майно, яке є власністю територіальної громади, та встановити річну орендну плату за оренду нерухомого майна в розмірі 1 грн для закладів освіти.

Повна відповідь на означене запитання наведена в листі ФДМУ від 11.10.2021 № 10-16-23949

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі