Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Як бути у випадку, коли половина депутатів ради висуває одну кандидатуру на посаду секретаря ради, а друга половина — іншу кандидатуру? Посада голови вакантна

Брусенцова Яна, директор Департаменту видань для публічно-правової сфери, головний редактор видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», юрист
Як бути у випадку, коли половина депутатів сільської ради висуває одну кандидатуру на посаду секретаря ради, а друга половина – іншу кандидатуру? Посада сільського голови вакантна у зв’язку з достроковим припиненням повноважень.

Варто нагадати, що відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 50 Закону України від 21.05.97 № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні» у разі, якщо посада секретаря ради стає вакантною під час вакантності посади відповідного сільського голови у зв’язку з достроковим припиненням його повноважень, пропозицію щодо кандидатури секретаря ради може вносити на розгляд ради не менш як половина депутатів від загального складу відповідної ради.

Якщо ж, як у ситуації дописувача, є дві групи депутатів, кожна з яких складає ОБОВ’ЯЗКОВО половину від загального складу ради, і при цьому кожна з них висуває свого кандидата на посаду секретаря ради, то на таємне голосування доцільно поставити спочатку одну кандидатуру, а потім у разі потреби — іншу.

Як варіант можна включити в бюлетень відразу дві кандидатури. За результатами таємного голосування по двох кандидатурах оформляється рішення ради, окремими пунктами якого будуть:

— про обрання на посаду однієї особи на посаду (у разі набрання більшості голосів від загального складу ради);

— про відхилення кандидатури іншої особи.

Пам’ятаємо, що особливість таємності голосування полягає в тому, що завжди може змінитися розстановка сил.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі