Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Щодо кількості активних послуг на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг

Прошу надати наступну інформацію:1) повідомити, скільки е-послуг є активними і доступними в електронному кабінеті порталу Дія станом на час направлення відповіді на запит; 2) надати перелік назв доступних е-послуг, також зазначити, які з послуг є тимчасово недоступними з будь-яких причин.

Відповідь була надана Міністерством цифрової трансформації України у листі від 19.10.2022.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України (частина друга статті 19 Конституції України).

Відповідно до Положення про Міністерство цифрової трансформації України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.09.2019 № 856 «Питання Міністерства цифрової трансформації», Мінцифри є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сферах: цифровізації, цифрового розвитку, цифрової економіки, цифрових інновацій та технологій, електронного урядування та електронної демократії, розвитку інформаційного суспільства, інформатизації; впровадження електронного документообігу; розвитку цифрових навичок та цифрових прав громадян; відкритих даних, розвитку національних електронних інформаційних ресурсів та інтероперабельності, розвитку інфраструктури широкосмугового доступу до Інтернету та телекомунікацій, електронної комерції та бізнесу; надання електронних та адміністративних послуг; електронних довірчих послуг та електронної ідентифікації; розвитку ІТ-індустрії; у сфері розвитку та функціонування правового режиму Дія Сіті.

Мету, основні завдання, функціональні можливості та суб’єктів Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (далі — Портал Дія), зміст розміщеної на ньому інформації та порядок її внесення, а також інші питання функціонування Порталу Дія визначає Положення про Єдиний державний веб-портал електронних послуг, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 04.12.2019 № 1137 (далі — Положення).

Портал Дія створений з метою реалізації права кожного на доступ до електронних публічних послуг та інших послуг, звернення до органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (зокрема, відповідно до Закону України «Про звернення громадян»), благодійної (волонтерської) діяльності, отримання інформації з національних електронних інформаційних ресурсів, інших інформаційно-комунікаційних систем, яка необхідна для надання послуг, а також для проведення моніторингу та оцінки якості послуг у випадках, визначених цим Положенням.

Відповідно до пункту 5 Положення Портал Дія виконує такі основні завдання: надання електронних публічних послуг, зокрема комплексних електронних публічних послуг, надання їх в автоматичному режимі з отриманням та використанням у разі потреби інформації з національних електронних інформаційних ресурсів, інших інформаційно-комунікаційних систем, яка необхідна для надання таких послуг.

Відповідно до пункту 11 Положення, Портал Дія — це інформаційно-телекомунікаційна система, яка організаційно та функціонально складається з реєстру адміністративних послуг, електронного кабінету, мобільного додатка Порталу Дія (Дія), інших підсистем та програмних модулів.

На Порталі Дія також використовується (обробляється) інформація, яка подається користувачем та/або надходить до Порталу Дія в порядку електронної інформаційної взаємодії з національних електронних інформаційних ресурсів, інших інформаційно-комунікаційних систем відповідно до Положення завдань та функціональних можливостей Порталу Дія (пункт 25 Положення).

Повідомляємо, станом на сьогодні, на Порталі Дія за посиланням diia.gov.ua/services представлено 92 електронні послуги, визначені пунктом 4 Положення. При цьому, із зазначеного переліку, на етапі реінжинірингу перебувають 19 електронних послуг.

img 1

img 2

завантажити файл

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі