Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Щодо виплати грошової допомоги від міжнародних організацій

Я є одинокою малозабезпеченою людиною з інвалідністю 2 групи пенсійного віку. Ще 19.08.2022 на інформаційній платформі єДопомога я подала заяву на виплату грошової допомоги від міжнародних організацій в рамках реалізації проєкту щодо надання додаткових заходів соціальної підтримки окремих категорій населення згідно з умовами меморандумів про співпрацю/співробітництво, укладених Міністерством соціальної політики України та відповідними міжнародними організаціями. Станом на сьогодні розумний строк розгляду та вирішення мого звернення сплив, однак допомога мені не надана, жодна відповідь та інформація з цього питання також не надані. Відповідно до статей 8, 10 Європейської Конвенції про захист прав людини, статей 1, 2, 6 Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів, що діє як національний закон з 11.06.2020, статей 32, 34.2 Конституції України, законів України «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про захист персональних даних», «Про звернення громадян» прошу надати мені інформацію, необхідну для реалізації моїх прав людини, а саме: де, на чиєму розгляді станом на дату надання відповіді на цього листа знаходиться моя заява від 19.08.2022; яка доля вказаного вище мого звернення від 19.08.2022 станом на дату надання відповіді на цього листа; чи буде надана мені анонсована урядом грошова допомога, якщо так, коли саме та в яких розмірах; якщо ні, з яких причин?

Відповідь була надана Державним підприємством «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України» у листі від 05.10.2022.

Отже…

Станом на 04.10.2022 заявка <…> має статус «Заявку прийнято» та буде передана міжнародній організації за умови відповідності соціальної категорії (статусу) <…> до умов виплат грошової допомоги, які визначають міжнародні організації.

Міжнародні організації самостійно приймають конкретні рішення щодо надання допомоги окремим категоріям населення та сум виплат, формують списки громадян для виконання платежів, визначають порядок і умови одержання грошової допомоги особою на банківський рахунок або шляхом надсилання смс-повідомлення на телефонний номер громадянина, який подав заявку, тощо.

Грошова допомога надається міжнародними організаціями окремим категоріям населення відповідно до умов Меморандумів про співпрацю/співробітництво, укладених між Міністерством соціальної політики та міжнародними організаціями.

Пріоритетними є найбільш незахищені верстви населення, що мають такі соціальні статуси як особа з інвалідністю, пенсіонер, одинока мати або батько, багатодітна сім’я, отримувач допомоги малозабезпеченим сім’ям, зокрема, з числа внутрішньо переміщених осіб.

Переліки верифікованих заявників передаються міжнародним організаціям за запитом після того, як міжнародні організації приймають рішення щодо фінансування визначеної категорії заявників на допомогу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі