Теми статей
Обрати теми

Щодо об’єкта оподаткування ПДВ та застосування касового способу

Редакція ПБО
Лист від 17.11.2006 р. № 13095/5/16-1615

Щодо об’єкта оподаткування ПДВ та застосування касового способу

Лист Державної податкової адміністрації України від 17.11.2006 р. № 13095/5/16-1615

ДПАУ щодо окремих питань оподаткування ПДВ повідомляє.

Питання, викладені у листах, врегульовані Законом України «Про податок на додану вартість» (далі — Закон).

1.

Відповідно до п.п. 3.2.7 ст. 3 Закону не є об’єктом оподаткування ПДВ виплати у грошовій формі зарплати (інших прирівняних до неї виплат), а також пенсій, стипендій, субсидій, дотацій за рахунок бюджетів або ПФУ чи фондів загальнообов’язкового соціального страхування (крім тих, що надаються у майновій формі).

2.

Відповідно до п. 11.11 ст. 11 Закону платники податку, які продають теплову енергію, газ природний (крім скрапленого), включаючи вартість його транспортування, надають послуги водопостачання, водовідведення, чи надають послуги, вартість яких включається до складу квартирної плати чи плати за утримання житла, фізичним особам, бюджетним установам, не зареєстрованим платниками цього податку, а також житлово-експлуатаційним конторам, квартирно-експлуатаційним частинам, товариствам співвласників житла, іншим подібним платникам податку, які здійснюють збір коштів від зазначених покупців з метою подальшого їх перерахування продавцям таких товарів (послуг) у компенсацію їх вартості (далі — ЖЕКи), визначають базу оподаткування операцій з поставки таких товарів (послуг) за касовим способом. За касовим способом визначається також база оподаткування операцій з поставки зазначених товарів (послуг) для ЖЕКів та бюджетних установ, що отримують ці товари (послуги), у разі якщо вони зареєстровані як платники податку.

Щодо інших послуг, які не увійшли до переліку, визначеного п. 11.11 ст. 11 Закону, то касовий спосіб визначення бази оподаткування не застосовується

.

Заступник голови Л. Боєнко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі