Теми статей
Обрати теми

Щодо призначення та виплати дитячої допомоги

Редакція ПБО
Лист від 05.03.2007 р. № 01-14-449

Щодо призначення та виплати дитячої допомоги

Лист Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування
з тимчасової втрати працездатності від 05.03.2007 р. № 01-14-449

Розглянувши <...> звернення, повідомляємо, що відповідно до п.п. 3.1.1 Положення про комісію (уповноваженого) підприємства, установи, організації із загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, затвердженого постановою Правління Фонду соціального страхування з тимчасової непрацездатності від 09.07.2001 р. № 21, комісія із соціального страхування підприємства приймає рішення про матеріальне забезпечення (надання допомоги по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною), вагітності і пологах, при народженні дитини, по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, на поховання). Прийняті рішення з розглянутих питань згідно з абз. 3 п. 4.2 вищезазначеного положення оформлюються протоколом комісії.

Отже, до протоколу комісії із загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, вносяться тільки ті рішення щодо матеріального забезпечення, які були прийняті на певному засіданні, щомісяця зазначати у протоколі перелік осіб, які отримують допомогу, та осіб, за яких сплачуються внески до Пенсійного фонду, не потрібно.

Враховуючи те, що у 2007 році

відповідно до ст. 56 Закону України «Про Державний бюджет України на 2007 рік» від 19.12.2006 р. № 489-V допомога при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку здійснюється за рахунок коштів відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, а призначення та виплата відповідно до п. 2 Порядку призначення і виплати допомоги при народженні дитини та допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку особам, застрахованим у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2007 р. № 13, застрахованим особам здійснюється управліннями праці та соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, комісія із загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, у 2007 році призначення зазначеної допомоги не здійснює.

Заступник директора  С. Буринський



коментар редакції

Відтепер призначення дитячих допомог відбувається без участі комісії із соціального страхування

Як відомо, призначення допомог, що виплачуються з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, здійснюється комісією із соціального страхування (уповноваженим) підприємства, про що зазначається у відповідному протоколі.

До 1 січня 2007 року призначення допомог при народженні дитини, по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку провадилося комісією із соціального страхування. Незважаючи на те що ці допомоги виплачувалися щомісячно, як зазначено в листі, що коментується, кожного місяця в протоколі комісії із соціального страхування не слід було зазначати перелік осіб, які одержують допомогу.

У протоколі фіксувався тільки факт призначення допомоги, незалежно від періоду його виплати.

Нагадаємо, що з 1 січня 2007 року питання відображення в протоколі призначення допомоги при народженні дитини, допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку перестало бути актуальним. Це пов’язано з тим, що після зазначеної дати призначення таких допомог застрахованим особам здійснюється органами праці та соціального захисту населення.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі