Теми статей
Обрати теми

Щодо розрахунку податкових різниць за даними бухгалтерського обліку

Редакція ПБО
Лист від 14.03.2007 р. № 31-34000-10-25/4874

Щодо розрахунку податкових різниць за даними бухгалтерського обліку

 

Лист Міністерства фінансів України від 14.03.2007 р. № 31-34000-10-25/4874

 

Міністерство фінансів України на запит щодо застосування норм Положення про порядок розрахунку податкових різниць за даними бухгалтерського обліку, затвердженого наказом Мінфіну України від 29.12.2006 р. № 1316, повідомляє.

Положення про порядок розра-хунку податкових різниць за даними бухгалтерського обліку (далі — Положення) має застосовуватися підприємствами — платниками податку на прибуток, визначеними відповідно до Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств», крім банків, страховиків, неприбуткових установ і організацій.

Розрахунок податкових різниць за даними бухгалтерського обліку є додатком до Приміток до річної фінансової звітності, затверджених наказом Мінфіну України від 29.11.2000 р. № 302, і має подаватися підприємством за звітний 2007 рік у складі річної фінансової звітності органам, до сфери управління яких воно належить, та іншим користувачам, визначеним Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Інформація для складання Розрахунку за звітний рік має накопичуватися у необхідному розрізі в регістрах бухгалтерського обліку щомісяця наростаючим підсумком починаючи з початку року.

Суб’єкти малого підприємництва

відповідно до ст. 11 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» складають скорочену за показниками фінансову звітність, а саме баланс, звіт про фінансові результати. Розрахунок (форма № 7), оскільки він є додатком до Приміток, цими суб’єктами не подаватиметься у складі річної фінансової звітності. При цьому суб’єкти малого підприємництва мають забезпечувати накопичення інформації відповідно до норм зазначеного Положення.

Відповідно до п. 1 частини другої Положення підприємство при розрахунку об’єкта оподаткування, складу валових доходів і валових витрат керується лише нормами Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств», а при складанні декларації з податку на прибуток — Порядком складання декларації з податку на прибуток підприємства, затвердженим наказом ДПАУ від 29.03.2003 р. № 143.

Показники графи 7 Розрахунку мають відповідати даним декларації з податку на прибуток підприємства.

Відповідальність за порушення норм Положення, як і за інші порушення законодавства з фінансових питань, передбачено ст. 164

2 Кодексу України про адміністративні правопорушення*.

* Див. також матеріал на с. 39.

Прим. ред.

Заступник міністра Т. Єфименко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі