Теми статей
Обрати теми

Щодо відміток органів держстатистики на формах фінансової звітності, що подається державному реєстратору

Редакція ПБО
Лист від 14.03.2007 р. № 04/4-6/103

Щодо відміток органів держстатистики на формах фінансової звітності, що подається державному реєстратору

Лист Державного комітету статистики України від 14.03.2007 р.
№ 04/4-6/103

 

Держкомстат отримав від територіальних управлінь статистики запити стосовно реалізації вимог, наведених у листі Держпідприємництва від 18.01.2007 № 332, згідно з яким фінансова звітність юридичними особами подається державному реєстратору не пізніше 1 червня року, що настав за звітним періодом, і повинна містити відповідну відмітку органу державної статистики про дату отримання ним цієї звітності.

 

Неможливість надання Держкомстатом роз’яснень з цього питання регіональним управлінням статистики пов’язана з тим, що:

1) зазначений

лист не був узгоджений з Держкомстатом;

2) у чинних нормативно-правових актах

відсутній порядок наведення на бланках фінансової звітності інформації про її одержання користувачами, зокрема органами державної статистики;

3)

незрозумілою є мета проставлення відмітки органом державної статистики про дату отримання ним фінансової звітності підприємства, оскільки звітна дата встановлена Порядком подання фінансової звітності, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 № 419.

З огляду на вищенаведене та

у разі необхідності отримання Держпідприємництвом списку підприємств, які звітували органам державної статистики за річною фінансовою звітністю, Держкомстат пропонує використати перелік звітуючих одиниць, який може бути сформований та наданий Держпідприємництву на державному рівні у травні п. р. в електронному вигляді з наведенням таких ознак: ідентифікаційний код юридичної особи, її назва та місцезнаходження.

Користуючись нагодою,

просимо звернути увагу на неприпустимість у подальшому залучення територіальних органів державної статистики до реалізації вимог, передбачених до них у листах Держпідприємництва, без узгодження з Держкомстатом.

 

Заступник голови Н. Власенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі