Теми статей
Обрати теми

Щодо індексації та компенсації доходів, виплачених за рішенням суду

Редакція ПБО
Лист від 22.03.2007 р. № 21/10/136-07

Щодо індексації та компенсації доходів, виплачених за рішенням суду

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 22.03.2007 р. № 21/10/136-07

 

Департамент стратегії соціального розвитку Міністерства праці та соціальної політики України на <...> запит щодо

індексації та компенсації заробітної плати повідомляє.

Порядок проведення індексації

грошових доходів населення затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 р. № 1078 (із змінами і доповненнями, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 17 травня 2006 р. № 690).

Компенсація

заробітної плати у зв’язку з несвоєчасною її виплатою здійснюється відповідно до Порядку проведення компенсації громадянам втрати частини грошових доходів у зв’язку з порушеннями термінів їх виплати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2001 р. № 159 (з урахуванням внесених змін згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2003 р. № 430).

Нарахування сум індексації та компенсації на доходи, виплачені за рішенням суду, цими нормативно-правовими актами не передбачено

.

Умови і порядок виконання рішень судів та інших органів визначаються, зокрема, Законом України «Про виконавче провадження». За відповідними роз’ясненнями <...> можете звернутися до відділу державної виконавчої служби, що входить до системи органів Міністерства юстиції України.

Директор Департаменту стратегії соціального розвитку В. Латік



коментар редакції

Доходи, виплачені за рішенням суду, не підлягають індексації та компенсації

У листі, що коментується, Мінпраці розглянув питання індексації та компенсації доходів, виплачених за рішенням суду.

На думку Мінпраці, доходи, виплачені за рішенням суду, не індексуються і не підлягають компенсації. Це пов’язано з тим, що нормативно-правовими актами, зокрема Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078, Порядком проведення компенсації громадянам втрати частини грошових доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати, затвердженим постановою КМУ від 21.02.2001 р. № 159, це не передбачено.

Звертаємо вашу увагу, що йдеться про доходи, які вже виплачено за рішенням суду або вже визначено судом до виплати. Разом з тим, якщо предметом звернення до суду є нарахована, але не виплачена роботодавцем заробітна плата, то працівник, який звернувся до суду, має право зазначити в позові як суму зарплати, яка підлягає виплаті, так і суму індексації зарплати (у разі її ненарахування), і суму компенсації у зв’язку з простроченням її виплати.

 

Тетяна Онищенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі